Orgull català: Pau Capell, Jordi Gamito i Ernest Ausiró, protagonistes

1514

Cap de semana rodó pels esportistes catalans, amb victòries arreu del món de Pau Capell, Jordi Gamito i Ernest Ausiró. Seguim demostrant que els millors corredors els tenim a casa nostra. 

Pau Capell, victòria i récord a Patagonia Run

A l’Argentina, Pau Capell tornaria a demostrar al món el perquè és un dels millors corredors del moment. La Patagonia Run, de 163 quilòmetres i 8.000m de desnivell positiu, va posar a prova al corredor català amb vent, pluja i temperatures que van fregar els deu graus sota zero. No només va ser capaç de guanyar, si no que a més ho va fer rebaixant l’anterior registre en una hora i mitja, establint un temps de 19 hores, 8 minuts i 57 segons.

Pau Capell seguirà en el continent americà per a competir a Mèxic el proper 27 d’abril, en la UT Cerro Rojo de 87 quilòmetres.

Jordi Gamito enlluerna a Gran Canària

El corredor de Compressport arribava a la Be Cordial Sky Gran Canaria Škoda, de 74 quilòmetres, com a preparació per a la Western States. Tot i arribar curt d’entrenaments per culpa d’una lesió que l’ha mantingut fora de les competicions durant el primer terç de la temporada, va tornar a brillar en una cursa ràpida. Tot i que no ho va tenir fàcil amb un Jon Aizpuru combatiu que l’estalonava de ben aprop durant els primers vint quilòmetres de cursa. Un cop coronat el cim del Pico de la Nieves i durant la baixada fins el Barranquillo Andrés, Gamito obriria prou distancia com per guanyar en solitari en 7 hores i 25 minuts, establint a més un nou récord en el circuit.

Ernest Ausiró guanya in extremis a Penyagolosa Trails

Si un corredor s’ha acabat de destapar en les curses d’ultraresistència, aquest és Ernest Ausiró. El corredor del Buff Pro Team va fer una cursa de menys a més al llarg del centenar de quilòmetres, retallant distància i moral al canari Crístofer Clemente que fins aleshores s’havia mostrat intractable al capdavant. A falta de cinc quilòmetres pel final, Ausiró es posaria líder i acabaria creuant la linia d’arribada amb un temps de 11 hores, 56 minuts i 34 segons, amb una diferència de tant sols tres minuts i mig respecte Clemente. Sens dubte, una de les victòries més importants de la seva carrera esportiva.

D’altra banda, destacar la tercera posició d’Àngels Centelles i la plata per Mònica Vives, aquesta última en la prova més curta, la MiM, de 60 quilòmetres.

Foto portada © collage Penyagolosa Trails / Patagonia Run / Gran Canaria Skoda