Oriol Cardona i Emelie Forsberg s’imposen en el KV de Zegama-Aizkorri

El banyolí ha establert un nou rècord a la prova, mentre que el jove Ïu Net ha estat segon

1064

L’avant-sala de l’esperada cursa de diumenge ha coronat a Oriol Cardona i Emelie Forsberg com a campions de la vuitena edició del KV Zegama. La cursa vertical ha reunit prop de 250 corredors que, tot i no formar part de cap circuit, ha comptat amb alguns dels millors especialistes nacionals.

Els corredors han pres la sortida a les quatre de la tarda des de la mateixa Plaça de Zegama, afrontant un primer tram neutralitzat d’uns dos quilòmetres que els ha apropat fins a Arriaundi, a 505 m d’altitud. En aquest punt s’ha donat la sortida a la prova cronometrada amb un ascens vertical de 3,3km i un desnivell positiu de 1015m que els ha alçat fins el cim d’Iraule, situat a 1520m. Un recorregut espectacular a través d’una frondosa fageda, tant típica dels boscos d’aquestes contrades, i una part final de pedra descomposta fins a cercar el cim.

El banyolí Oriol Cardona, que anunciava fa uns dies que seria baixa de la marató de diumenge per una periostitis (però finalment prendrà la sortida), li ha arribat per fer-se amb el triomf al Kilómetro vertical de la Zegama Aizkorri 2022 i revalidar la victòria aconseguida en 2019. Cardona ha invertit 32 minuts i 59 segons en la prova, nou rècord de la prova, seguit pel també català Ïu Net amb 36 minuts i 42 segons. El jove del Trail Xics Montseny, amb només 18 anys, està preparat per ser un dels corredors que donaran molt a parlar en els propers anys. El podi masculí l’ha tancat el francès Vincent Loustau parant el crono en 36:52.

Darrera del podi, autèntics especialistes de curses verticals de casa nostra tancaven el TOP10: Nil Cardona (4è), Pere Rullan (5è), Jordi Bolet (6è), Jan Torrella (7è), Jan Castillo (8è).

En categoria femenina, la sueca Emelie Forsberg sembla recuperar el bon to en l’alta competició després de la seva maternitat i s’ha imposat amb un temps de 42 minuts i 26 segons. El segon i tercer lloc ha estat per Naiara Irigoyen (43:43) i Onditz Iturbe (44:15). Les catalanes Laia Montoya (5a) i Clàudia Sabata (7a) dins del TOP10.

Classificacions KV Zegama Aizkorri

Text: Albert Torrent. Foto portada: Toño Miranda