L’OTSO Travessa d’Encamp 2022, de rècord

L' esdeveniment andorrà se celebrarà aquest proper cap de setmana amb més d'un miler de participants

1532

L’ OTSO Travessa d’Encamp celebrarà aquest proper cap de setmana la seva 39a edició amb rècord de participants. La cursa més antiga del país andorrà comptarà amb un miler de corredors, xifra rècord de la història de la competició.

L’esdeveniment disposarà de cinc distàncies (7k, 12k, 21k, 42k i 84k), amb la novetat de la incorporació al programa d’una ultratrail de 84 km per les zones més emblemàtiques de la parròquia d’Encamp, que finalment s’escurçarà fins els 74km per la neu que encara perdura en els cims més elevats de l’itinerari.

La marató, que tant bon gust va deixar als corredors de l’edició passada, no tindrà el mateix recorregut que a l’edició anterior de 2021. S’endurirà una mica, arribant a un desnivell positiu de 2.600m, però que guanyarà en bellesa oferint unes vistes espectaculars de la parròquia. Tocarà el sostre d’alguns dels cims propers i es descobriran zones emblemàtiques d’Encamp, transcorrent per refugis, llacs i boscos extraordinaris de muntanya mitjana i alta.

La ultramarató, pels amants de les distàncies llargues

El naixement d’aquesta cursa permetrà als aficionats de les distàncies llargues gaudir d’una nova cursa al país andorrà. La ruta, de 74 quilòmetres i un desnivell positiu de 4.700m, passarà pels cims més alts de les muntanyes que envolta la parròquia encampadana com el Bony de les Neres (2.212m), el Cap de la Coma de les Llops (2.265m) o el Pic Maia (2.618m); collades de gran alçada com el de Montmalús (2.705m) o Pessons (2.776m) i pels refugis més emblemàtics de la zona com el Refugi de l’illa o el del Pla de les Pedres.

Entre els corredors més destacats trobarem als locals Lluis Sanvicente i Alexandre da Costa, Emili Rafecas, Carles Solivera, Roser Español i Laetitia Ruiz.

Un esdeveniment amb molts quirats

La 39a OTSO Travessa d’Encamp comptarà amb corredors de renom com Sheila AvilésClàudia Tremps, Pau Capell o Sergi Garcia han confirmat la seva presència. També hi prendran part corredors vinguts des de Kènia, que han estat convidats per a l’organització; sense tenir experiència en un terreny tant tècnic com l’andorrà, elevaran sens dubte el nivell d’aquesta edició.

Text: Albert Torrent. Foto: Comú d’Encamp