Oriol Cardona i Maria Costa brillen a la copa del món d’esquí de muntanya

756

La tercera prova de la copa del món d’esquí de muntanya ha tingut parada al Valais suís. L’estació d’esquí de Portes du Soleil, situada a la regió Dents du Midi, acull aquests dies la cita internacional que reunirà en dues jornades a més 400 esquiadors de tot el món. Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Maria Costa (AE Mountain Runners) han pujat al podi en la modalitat esprint.

I no podia començar millor la competició pels interessos dels esquiadors catalans en la primera jornada disputada avui amb la prova esprint. Una modalitat explosiva en fase de eliminatòries, on Oriol Cardona i Maria Costa s’han tret l’espineta del cap de setmana passat a Andorra amb dos podis de nivell. Cardona s’ha imposat en la final davant els suissos Arno Lietha i Iwan Arnold. Per la seva banda, Pau Coll (Ski Club Camprodon) ha arribat a les semifinals, però sense opcions per a participar en la mànega final, mentre que Albert Pérez (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) no ha passat de la primera ronda.

Per la seva banda, els junior Marc Ràdua (Club Esquí la Pobla de Segur), Ot Ferrer (AE Mountain Runners) i Tomeu Comellas (AE Mountain Runners), no han pogut classificar-se per a la segona mànega.

Molt millor ha estat el concurs de Maria Costa (AE Mountain Runners), que ha pujat al segon esglaó del podi darrera de la guanyadora suissa Caroline Ulrich. Segon podi per a la berguedana en aquesta copa del món deixen latent que el mal resultat a Andorra va ser una anècdota. Per la seva banda, Ares Torra (AE Mountain Runners) no ha pogut passar de semifinals i s’ha classificat en 10a posició.

La prova individual es disputarà el proper dissabte en el sector ‘Bellevue’ de l’estació d’esquí suïssa.