Oriol Cardona i Miquel Corbera bronze per equips a la primera jornada del Mundial de Tailàndia

El combinat espanyol aconsegueix les dues primeres medalles a l'especialitat d'Uphill en categoria masculina gràcies als bronzes d'Alejandro García en individual i l'equip espanyol per equips

525

Alejandro García s’ha convertit en el gran protagonista espanyol en la primera prova del Mundial de Trail Running a Chiang Mai, aconseguint una medalla de bronze amb sabor a or, després de ser batut únicament pels dos kenyans de la prova. Tot i que la notícia saltava abans de la celebració de la prova vertical Clàssic Up Hill, amb la desqualificació del país d’Uganda per no arribar els seus atletes a temps a càmera de trucades. En paraules del català Miquel Corbera, aquest fet “ens ha facilitat molt, perquè ells els primers quilòmetres d’asfalt els fan molt ràpids i els hem pogut córrer a 3.05”. Guardar forces era clau en l’estratègia, per no pagar l’esforç inicial a la sortida i aquí, el que ha jugat millor les seves cartes ha estat l’atleta valencià Alejandro García.

Àlex ha sortit de menys a més, avançant rivals a mesura que transcorrien els 8,5 km de longitud amb un desnivell acumulat de 1.021 metres en pujada vertical. En llocs de finalista, el moment clau s’ha produït a dos quilòmetres i mig de meta, quan ha tingut contacte visual amb el suís Hadorn i de l’irlandès Hanna. Mentre ells patien en la pujada, Àlex ha tret forces per passar-los i prendre un avantatge que seria definitiu. Només els dos colossos kenyans, un descomunal Patrick Kipngeno (46:51) que ha vençut amb autoritat i un Philemon Kiriago que ha acabat en 48:24. García, visiblement emocionat, aconseguia el preuat bronze (49:03) en l’èxit més gran de la seva carrera esportiva.

Minuts després va anar entrant a meta la resta d’atletes de la delegació espanyola: Miquel Corbera (13è) amb 50:49, Oriol Cardona (21è) amb 52:12 i Guillermo Albert (36è) amb 56:06.

“Personalment, no m’ha anat gaire bé degut a la calor i la humitat, i a partir del tercer quilòmetre se m’ha fet massa dura en un recorregut maco i poc tècnic. Toca recuperar pel diumenge”, ha declarat Cardona a la seva arribada.

L’alegria per l’equip de la RFEA ha estat doble en aconseguir el bronze per equips masculí, darrere d’Itàlia i Suïssa. D’aquesta manera, Espanya s’ha convertit en l’únic país amb dos metalls en la modalitat Up Hill (Pujada Vertical), en el primer World Mountain & Trail Running Championship.

Encara no refets de l’èxit en homes, ha arribat el torn de les dones on la gran protagonista de la Selecció Espanyola ha estat Onditz Iturbe. La basca ha protagonitzat una espectacular remuntada per tancar la seva actuació amb un cinquè lloc (57.56). Per darrere, 28a María Ordóñez (1:04:20), 38a Laia Montoya (1:08:00) (amb problemes per la calor i humitat) i 41a Andrea Rico (1:11:46), que han col·locat l’equip espanyol en setena posició per equips. El podi l’han ocupat els Estats Units (1r), la Gran Bretanya (2n) i Suïssa (3r) proclamant-se igualment campiona del món la nord-americana Allie McLaughlin (55:15).

El programa de curses seguirà demà amb la disputa de les modalitats Long Trail (80km D+4.910m) i Short Trail (40km D+2.777m).

Seguiment ON-LINE