Parlar del Trail Ardenya de Santa Cristina d’Aro és parlar d’èxit. L’esdeveniment, que celebrava el seu desè aniversari, va comptar amb prop de 1.400 corredors disposats a gaudir corrent pel massís de l’Ardenya a través de racons de singular bellesa, ple d’història i natura, combinant platja i muntanya a parts iguals. I d’això en té bona cura l’Associació Esportiva Matxacuca, que en aquests deu anys ha aconseguit fidelitzar el seu públic. De fet, aquesta és la segona vegada que s’ha superat el miler de participants.

L’organització mantenia el format dels últims anys, amb tres curses de 54, 30 i 15 quilòmetres i una caminada popular de 10 pels qui volien gaudir d’una manera més pausada. La novetat seria l’incorporació de la Trail Ardenya Kids gràcies al suport del Club Atlètic Santa Cristina, que va comptar amb 38 nens/es d’entre 6 i 13 anys.

La modalitat més llarga seria la prova reina, amb 54 quilòmetres i 2.600m de desnivell positiu. Albert García (Camí dels Íbers) es va endur un lluitat triomf amb un temps de 5 hores, 43 minuts i 19 segons, seguit de ben a prop per Alberto Vinagre (Trail Running Girona) i Jesús Fraile (Uglow Spain), parant el crono en 5:58:31 i 6:20:28 respectivament.

En categoria femenina la lluita pel triomf s’ha aclarit des dels primers instants. Paloma Lobera, de l’Associació Esportiva Matxacuca, ha liderat la prova de principi a fi i no ha donat cap opció a les seves rivals, creuant la línia d’arribada amb set hores clavades. Més igualada ha estat la disputa pel segon i tercer lloc entre dues corredores. Anna Clapés es faria amb el segon lloc amb un temps de 7:55:06, a només un minut sobre Laia Martínez (7:56:10).

La prova de 30 quilòmetres ha estat força disputada i ha comptat amb els triomfs de Jennifer Arasil i Sergio Crespo. Arasil (3:59:54) s’ha imposat davant Sara Sanante i Gemma Cadafalch i Crespo ha triomfat en categoria masculina (3:10:22) per davant de Genís Mateu i Hugo Bona.

Els podis de la cursa sprint de 15 km han sigut per a Pol Rodríguez, Arnau Aranda i Jordi Baixés en categoria masculina i per a Mireia Hernández, Anna Güell i Cristina Carreras en la femenina.

Podeu consultar tots els resultats en aquest enllaç.

Foto portada © David Rueda Visuals