Tocar el cel amb les mans. I és que la Skyrace Comapedrosa permet arribar al sostre del Principat d’Andorra, que amb els seus 2.942m d’alçada representa el punt culminant del país dels Pirineus.

Aquesta singularitat la converteix en una autèntica skyrace, creant una atracció per aquells que els agraden les curses per muntanya exigents i que t’exprimeixen al màxim. Aquest fet no ha passat inadvertit per a la Internacional Skyrunning Federation (ISF) que, des de fa uns anys, la incorpora en el seu circuit mundial, les Migu Run Skyrunner® World Series, junt amb proves de renom com Madeira Skyrace, Livigno Skymarathon o la suïssa Matterhorn Ultraks entre d’altres.

També forma part del circuit nacional de la pròpia ISF, les Skyrunner® National Series, que incorpora les millors curses d’Espanya i Andorra, així com de la Copa d’Andorra de curses per muntanya

Un recorregut d’alta volada

Com podeu comprovar  en el gràfic, el seu desnivell de 2.235m s’acumula en tant sols nou quilòmetres. Amb sortida i arribada a Arinsal, el recorregut aviat s’enfila cresta amunt fins arribar al Pic de les Fonts (2748 m). En aquest punt es baixa fins al Pla de l’Estany on trobarem una petita borda, enmig d’un paratge realment bucòlic. A partir d’aquest punt comença una preciosa pujada, un autèntic mur vertical de més de 1000m de desnivell positiu en uns 2km de distància i que durà als corredors fins al cim de Comapedrosa (2.942 m). La baixada és pel camí tradicional passant per l’Estany Negre i el refugi de Comapedrosa, fins arribar una altra vegada a Arinsal.

En el seu palmarès hi figuren corredors il·lustres com Tom Owens, Brice Delsoullier, Pere Aurell, Kilian Jornet, Jan Margarit, Oihana Kortazar, Sheila Avilés, Lina El Kott, Rosa Valls i Laura Orgué. El rècord del circuit està en possessió de Kilian Jornet (2:33:18) i Sheila Avilés (3:01:38).

Skyrace Arinsal, la germana petita

Per donar cabuda a tothom, l’organització va decidir l’any 2015 incorporar la Skyrace Arinsal que, tot i comptar amb només 15 quilòmetres de recorregut, els seus 1.325m no deixen indiferent a ningú. De fet, comparteix el mateix recorregut que la cursa més gran, culminant el Pic de les Fonts per després tornar de nou a Arinsal. Una cursa ideal per aquells que volen tastar això que anomenen Skyrace. Joseph Dugdale (1:43:19) i Laia Gonfaus (2:10:09) van establir l’edició passada el rècord de la prova.

Les inscripcions resten obertes a partir d’avui a través del seu web oficial.

Foto portada ©Skyrace Comapedrosa