Montlude Skyrace dona un salt de qualitat pel proper 2020

1570

La seva incorporació al circuit de les Skyrunner National Series Spain and Andorra i un canvi de data respecte l’any passat són les principals novetats de la segona edició, que es celebrarà el proper 22 d’agost de 2020.

La segona edició de la Montlude Skyrace dona un pas endavant incorporant-se al circuit Skyrunner National Series pel proper 2020. Una competició que aglutinarà proves de gran qualitat d’Espanya i Andorra, com la Marató de Montserrat, Tenerife Bluetrail, BUFF® Epic Trail, Skyrace Comapedrosa, Cursa de Muntanya Vistabella i Trail La Covatilla.

La modalitat que formarà part del circuit serà la Skyrace, amb un recorregut de 27 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.550m. Una cursa que de ben segur sorprendrà per la seva espectacularitat i duresa a parts iguals. Només començar, s’enlairarà fins a coronar els Tucs de Neres (2247m) i Montlude (2518m) en dos quilòmetres verticals que posaran realment a prova la fortalesa dels participants. D’aquí baixarà directament a Lac de Laujò seguint l’antic sender PR-114 tot passant per Bordius i Canejan. Un itinerari 100% alpí que combinarà prats herbosos i esmolades crestes a través d’estanys de formes i colors inversemblants.

El Montlude o “muntanya de la llum”, anomenada així per ser un dels primers cims de la Val d’Aran que rep la llum del dia, es situa entre les valls del riu Torán, Garona i de Varradòs i emergeix impetuós entre els cims més destacats de la zona amb els seus 2.518m d’alçada. La seva majestuositat bateja aquest esdeveniment.

La Montlude Skyrace tornarà a apostar per dues curses més per mostrar la bellesa de l’entorn:

La Montlude SkyUltra (63km D+6100m) serà la prova més exigent i només apta pels corredors més experimentats. Realitzarà una gran volta circular que permetrà coronar fins a quatre cims de més de dos mil metres d’alçada. Transitarà per crestes com Serraplan, estanys de gran bellesa com els Lacs d’Estancauilha, Lac deth Pòtz i el Lac de Laujò i paratges de l’encant d’Era Honeria i Sant Joan de Toran.

La Montlude Trail (10km D+1060m) serà la cursa més curta i explosiva en l’entorn de la vila de Les. Realitzarà una pujada per bosc fins a la Cabana des Corraus i un descens per un recuperat sender fins cercar Era Lana. Ideal per iniciar-se en les curses per muntanya.

Nacho Sacau, director de la prova, ens parla d’una cursa “espectacular que transitarà per un dels llocs més salvatges de la Val d’Aran. Tant la cursa llarga com la mitja coronaran el cim emblemàtic del Montlude, on disfrutareu d’unes vistes espectaculars del massís Posets-Maladeta i de l’escarpada vall de Toran. El bucòlic Lac de Laujò ens portarà molta pau i els pintorescs pobles de muntanya de Bordius i Canejan posaran la pinzellada més rural”.

Una cop més, el bucòlic poble de Les es convertirà en l’epicentre de l’esdeveniment, que enguany ha canviat de data a l’agost per a oferir el traçat original de la cursa sense perill de que les neus tardanes de la vall obliguin a modificacions.

L’organització de la prova recau en una associació sense ànim de lucre formada per joves del poble de Les, anomenada Assosiacion Amics deth Montlude, que té com a objectiu donar a conèixer les muntanyes i senders del Baish Aran mantenint i recuperant el seu patrimoni natural.

Ja podeu fer la vostra inscripció a través de la seva pàgina oficial.

Foto portada © Montlude Skyrace