Amb l’objectiu de fomentar l’esport berguedà, les entitats esportives de la comarca, amb el suport del Consell Comarcal del Berguedà, han unit esforços amb la creació d’un circuit de curses per muntanya: la Copa Trail Running Berguedà.

Per aquesta primera edició hi formaran part fins a vuit curses de muntanya repartides per la comarca que inclou curses de 21 fins a 36 quilòmetres. Una competició que incorpora esdeveniments consolidades a la comarca, com la Berga-Rasos-Berga o la Berga Trail, i n’incorpora noves com la Pugo Regis Trail o la Gironella Trail.

Les proves que formen la primera edició de la Copa Trail Running Berguedà 2020 són les següents:

Així mateix, es pretén donar espai a les curses infantils, encara per concretar.

Premis per categories

Per a la classificació final, es comptaran els quatre millors resultats obtinguts.

Un cop finalitzada la competició, hi haurà una entrega de premis on es reconeixerà els esportistes més regulars en les diferents categories: júniors, sub23, sèniors, veterans, màster i màster +55.

El Berguedà, un territori que aposta clarament pel trail

El Consell Comarcal del Berguedà ha actuat com a conductor del projecte. El seu conseller d’Esports, Abel Garcia, ha explicat que la competició contribuirà a “crear una marca de comarca”. Junt amb l’Estació de Trail del Berguedà, inaugurada fa pocs mesos, les iniciatives per impulsar la pràctica del trailrunning a la comarca són clarament evidents.

Foto portada © Pau Aguilera / Trail del Moixeró