Pau Capell està cada cop més a prop de poder girar full de la lesió al genoll que li ha fet perdre’s mitja temporada, allunyat de l’alta competició. L’atleta de l’equip The North Face va haver de passar pel quiròfan el mes de juliol passat per sotmetre’s a una cirurgia al cartílag del genoll esquerre. Des d’aleshores, el corredor de Sant Boi ha centrat tot l’entrenament a recuperar-se al 100% i tornar a estar al màxim per a competir. Aquest moment ja ha arribat i l’escenari elegit per Pau no és cap altre que el Gran Trail Peñalara, emblemàtica carrera madrilenya que transcorre per la Serra de Guadarrama.

“A Andorra vaig començar a adonar-me que la lesió era important. He estat dos mesos per curar adequadament les cicatrius i recuperar sensacions, però a dia d’avui em trobo bé, vaig sumant hores de rodatge i quilòmetres, i ja tenia ganes de competir. En el seu moment ja vaig tenir al cap el Gran Trail Peñalara quan feia la Spain Ultra Cup, però al final mai no hi vaig arribar”, comenta.

Capell participarà a la modalitat TP60 prevista per al diumenge 10 d’octubre. La prova presenta una distància de 60 quilòmetres i 2.700 metres de desnivell positiu entre els pobles de Miraflores de la Serra i Navacerrada i visita zones carismàtiques per als muntanyencs de la zona com Morcuera, el puerto del Reventón, el puerto de Cotos, la Barranca, Bola del Mundo o el pic Peñalara (2.429 metres d’altitud) que dóna nom a l’esdeveniment.

“El TP60, per la seva distància, és ideal per a mi en aquests moments, ja que encara estic recuperant i me’l vull prendre com el primer test seriós. No he tornat a córrer més de 30 quilòmetres seguits després de la lesió, però estic baixant molt bé, fent entrenaments a bons ritmes i la intenció a Peñalara, en realitat, és gaudir de la muntanya sense expectatives de posició. La meva prioritat és recuperar confiança i sentir aquesta il·lusió de tornar a penjar-me un dorsal”, assegura Pau.

Així doncs bona notícies per un dels millors corredors del món d’ultradistància i dels més estimats de casa nostra.

Foto portada: Marta Bacardit Photography