Pere Aurell campió del món màster d’Skyrunning

450

Pere Aurell estrena el palmarès de la competició amb una victòria a la Royal Ultra Skymarathon, al Parc Nacional Gran Paradiso del Piemont, a Itàlia.

El primer Campionat Mundial Masters Skyrunning per a corredors i corredores més grans de 40 anys s’ha celebrat a Itàlia, amb la participació de 17 països, destacant entre tots ells els combinats de Brasil, Portugal i República Txeca.

El lloc triat era de pur skyrunning. Dur, tècnic i immensament espectacular dominat per cims de 3.000 metres, el recorregut de 55 quilòmetres de longitud, amb un extenuant desnivell positiu de 4.141 metres, arribava a pujar set cims.

Els primers tres homes a la classificació general tenien més de 40 anys, cosa que diu molt sobre les seves increïbles actuacions i la nova categoria Màsters. Els títols mundials i les medalles es van distribuir en tres categories, que anaven des dels 40 anys fins als més grans de 56 anys.

El català Pere Aurell es va emportar l’or de la seva categoria i també va guanyar la cursa open. Ja va participar en l’edició de la prova que es va disputar el 2019. “Vaig començar força lent ja que conec el recorregut i tenia previst augmentar el ritme a mesura que passaven els quilòmetres. Estava en segon lloc darrere de Luca [Arrigoni]. A la baixada al llac Serrù, vaig trepitjar l’accelerador i el vaig atrapar. Estic molt feliç de gravar el meu nom a la història de l’skyrunning sent el primer a guanyar el Campionat Mundial Màsters”.

El segon home va ser l’italià Luca Arrigoni, que es va emportar la plata i, en tercer lloc, al lloc del bronze, Andy Symonds, en representació del Regne Unit, que va fer bona la seva experiència a la prova, on hi va córrer en 2019. “Conéixer el recorregut ha estat la clau avui. Sabia on apretar i on anar amb compte, però no esperava una primera baixada tan aterridora. Aquesta tornada a la competició després de la lesió no ha estat tan fàcil com esperava: la meva cama esquerra estava perfecta, però la dreta era inútil”.

La dona més ràpida al Masters va ser la italiana Chiara Giovando, de 44 anys, que va ser segona a la general de la cursa i es va emportar l’or de la seva categoria. A meta comentava: “Vaig tenir una gran crisi a les sis hores de cursa. Vaig caure un parell de vegades, estava cansada i el meu cos deia que m’aturés, però després la meva ment va entrar en acció i em va dir que empenyés fins al final, i ho vaig fer. Encara estic aprenent a córrer aquestes curses tant llargues, demostrant que mai no s’és gaire gran per a l’skyrunning!”.

Anna Strakova, de 50 anys, de la República Txeca és, entre altres victòries, cinc vegades guanyadora de Sierre-Zinal. Amb tres nens petits i sense entrenament en alçada, estava feliç d’emportar-se a casa una medalla d’or a la seva categoria. A més, va acabar cinquena a la general. “Realment vaig gaudir de la cursa i estic contenta amb el meu resultat. Va ser realment dur, però les increïbles vistes des del cim van fer que el patiment valgués la pena

RESULTATS Royal Ultra SkyMarathon Open Race:

Masculí: 1. Pere Aurell (ESP) 7h08’09”, 2. Luca Arrigoni (ITA) 7h13’11”, 3. Andy Symonds (GBR) 7h38’36”

Femení: 1. Marina Cugnetto (ITA) 8h39’21”, 2. Chiara Giovando (ITA) 8h47’02”, 3. Marcela Vasinova (CZE) 8h55’07”

Foto portada: Ian Corless