El planter català busca coronar-se al Mundial Juvenil Skyrunning 2023

549

El Campionat Mundial Juvenil de Skyrunning 2023 se celebrarà del 4 al 6 d’agost a la zona del Gran Sasso, L’Aquila (Itàlia), tornant d’aquesta manera als seus origens després de l’edició celebrada a Andorra el passat 2022.

Després de l’Assemblea General de la ISF el 2022 s’han introduït noves categories, ampliant quatre categories d’edat, en lloc de tres, per a una distribució més equilibrada i on es decidiran els títols de campions mundials, amb 75 medalles en joc: Youth A (15-16 anys), Youth B (17-18 anys), Youth C (19-20 anys) i U23 (21-22-23 anys).

L’equip espanyol, amb 12 catalans

Espanya arriba a la cita com a gran favorita. A banda de ser l’actual campiona del món juvenil, atresora fins a cinc campionats dels sis disputats. Realment un autèntic equipàs i el futur assegurat per a les futures generacions de corredors per muntanya del nostre país.

L’equip de la FEDME estarà formada per 20 esportistes, dels quals 12 provenen del planter català:

En l’equip més jove (Youth A) i prendran part Uma Plans i Biel Sagués (CE Moianès Independent). Plans acudirà per primer cop a una cita mundialista, mentre que Sagués es va estrenar el passat 2022 amb dos ors i una plata.

A la categoria Youth B destaca per sobre de tots el nom de Gabriela Lasalle (AE la Mitja del Castell). Serà la tercera participació per a la d’Esplugues de Llobregat, acumulant un or i cinc plates. Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) ja es va penjar una medalla de plata al mundial d’Andorra, mentre que per Lluís Puigvert (Club Esquí Girona) s’estrenarà per primer cop.

A la categoria Youth C tenim ‘la crême de la crême’ del planter català, amb alguns dels noms de més present i futur del nostre país. Ïu Net (Trail Xics Montseny), amb cinc ors, i Jan Castillo (CE Moianès Indep), amb tres plates, lideren l’equip estatal; mentre que Jan Torrella (UEC Bagà) arriba després de donar mostres del seu potencial a Europa i pel Món amb l’equip de la RFEA; i Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) va fer una bona actuació al passat Mundial amb dos bronzes, mentre que Núria Tarragó (FAES) espera repetir els dos ors i la plata de l’edició passada.

Núria Tarragó (FAES) fa el salt de categoria (S23) i espera repetir els dos ors i la plata de l’edició passada, mentre que Carla Esclusa (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) i Arnau Aranda (AE Matxacuca). Ambdós han fet una passa endavant en el panorama actual de les curses per muntanya a nivell estatal i s’espera que lluitin per les medalles en una categoria força difícil.

Programa

El Campionat del món obrirà el seu programa divendres 4 d’agost amb la prova vertical, la Gran Sasso Vertical. La cursa, de 3,8 quilòmetres i 1.033m de desnivell positiu, estarà oberta a totes les categories, arribant als 2.136 m d’altitud.

Diumenge es disputarà la Gran Sasso Skyrace, amb novetats en quan als nous paràmetres de cursa per a la disciplina. Les categories menors A i B correran en un recorregut reduït de 13km i D+1.300m, mentre que els més grans, C i U23, correran 23 quilòmetres i D+2.226m, tocant sostre a 2.533m d’altitud.

SEGUIMENT ON-LINE