5 curses per muntanya imprescindibles per aquest estiu

1189
La Cursa La Marrana és una de les nostres propostes per aquest estiu. Foto: Jordi Marcillo

Un mes d’agost ben carregat de curses per muntanya a Catalunya i Andorra, coincidint amb festes majors i altres esdeveniments culturals. Us proposem cinc curses on, a través de la nostra experiència, creiem que xalareu d’allò més i gaudireu del seu ric patrimoni natural.

Diumenge 6 d’agost

Trobada Aristot (Aristot, Alt Urgell)
Distàncies: Trail (22km D+1.800m), Half (16km D+1.050m), Pro (11km D+600m), Open (6,2km D+290m) + Marxa Popular (11 i 6km).

La Trobada Atlètica d’Aristot és més que una cursa, és un moment de trobada de totes les persones del poble. És la unió de les ganes i l’empenta d’un grup de gent que va començar fa 16 anys per mostrar els paisatges d’aquest bonic territori de l’Alt Urgell. La cursa forma part de la 21a Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC i del 14è Circuit Cadí Fer.

Dissabte i diumenge 12-13 d’agost

Travessa Pas de la Casa (Andorra)
Distàncies: Antenes (10km D+610m), Directa (6,3km D+505m) i Estany (3km D+155m)

Després d’una exitosa primera edició, la Travessa Pas de la Casa espera consolidar el projecte i, a la vegada, promoure les muntanyes d’aquesta zona d’Andorra a través dels seus senders i camins d’alta muntanya. Enguany, i com a novetat, formarà part de la Copa d’Andorra de curses de muntanya. Una prova que tindrà tres distàncies i serà puntuable per a la Copa d’Andorra de Curses de Muntanya de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM).

Dissabte 19 d’agost

Montlude Skyrace (Bossòst, Val d’Aran)
Distàncies: Skyrace (32km D+2.900m) i Trail (10km D+500m)

La Montlude Skyrace tornarà a mostrar les meravelles de Quate Lòcs (Baish Aran), la zona més salvatge i desconeguda de la Val d’Aran. Si vau participar a la passada Val d’Aran by UTMB® i us heu quedat amb ganes de seguir coneixent l’espectacular enclau de la comarca aranesa, aquesta és una proposta que val molt la pena.

Diumenge 3 de setembre

Cursa La Marrana Skyrace (Vallter 2000, Ripollès)
Distàncies: Volta del Gegant (23km D+1.900m), Circ de Morens (11km D+1.100m) i Passeig de les Marmotes (9,5km D+820m)

La Cursa La Marrana Skyrace és, juntament amb l’Olla de Núria, una de les úniques curses per muntanya que tenen el seu inici a 2.000 metres d’altitud. Així doncs, tot i que els itineraris són força corredors, caldrà tenir present que transitarem a gran alçada. Els corredors s’enfilaran per cims com el de Bastiments, el Gra de Fajol, el Coll de la Geganta, el Coll de la Marrana, Coma de l’Orri i Les Borregues. Una molt bona opció pels amants de les curses alpines.

Dissabte 9 de setembre

Burriac Atac (Vilassar de Mar, Maresme)
Distàncies: Llarga (20,8km D+961m) i curta (15,6km D+647m9). També hi haurà la Marrec, pensada pels més petits, amb recorreguts per a les diferents edats.

Si us agraden les curses nocturnes, la Burriac Atac és de les millors. Un recorregut farcit de corriols, la batucada esperonant als corredors dalt de l’il·lluminat Castell de Burriac i una arribada a la mateixa platja de Cabrera de Mar plena de torxes de foc són motius més que suficients per participar-hi.

Tanmateix, al calendari del nostre web trobareu més d’una vintena de curses per gaudir aquest estiu.