La Copa d’Andorra de curses fa parada al Pas de la Casa

La Travessa Pas de la Casa disposarà de tres recorreguts de 3, 6 i 10 quilòmetres

304

La 36a Copa d’Andorra de Curses de Muntanya de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) farà parada, per primera vegada, al Pas de la Casa el proper 13 d’agost.

La inclusió de la Travessa Pas de la Casa a la longeva competició andorrana aportarà “una visualització més gran de la cursa i del Pas de la Casa”, com assenyala el seu director Rui Da Costa i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot. La cursa dona una passa més per consolidar el projecte i, a la vegada, promoure les muntanyes d’aquesta zona d’Andorra a través dels seus senders i camins d’alta muntanya.

L’esdeveniment, organitzat per l’empresa Pas de l’Esport, tornarà a comptar amb tres distàncies de 3, 6 i 10 quilòmetres -puntuables per la Copa les dues primeres- cadascuna adaptada a cada tipus de corredor. El punt de sortida i d’arribada per tots els corredors es situarà a la plataforma per sobre de les taquilles de Grandvalira al Pas de la Casa.

La cursa “Antenes”, de 10km i 610m de desnivell positiu, amaga un recorregut dinàmic i desafiador amb pujades perllongades, descens tècnic i zones rodadores. Mostrarà l’entorn de l’estació d’esquí de Pas de la Casa com el Port d’Envalira, el coll Blanc, el Clot i Estany de les Abelletes, tocant sostre a 2.566m d’altitud.

La modalitat “Directa”, de 6,3km i 505m de desnivell positiu, fa honor al seu nom amb un ascens inicial fins al capdamunt de la pista “Directa”, visitant l’estany de les Abelletes en el seu retorn a meta.

La modalitat “Estany”, de 3km i 155m de desnivell positiu, farà un ascens i descens fins al preciós estany de les Abelletes. Ideal per a persones amb un mínim d’experiència en sortides a la muntanya i que vulguin realitzar un recorregut curt i en família.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions a través del seu web oficial fins el 9 d’agost. El preu de la inscripció és de 25 euros per a la llarga i de 20 euros per a la mitja i curta. El pack d’inscripció inclou assegurança, samarreta, obsequis col·laboradors, medalla finisher, avituallaments durant la cursa i dinar post cursa.