Vuit medalles catalanes al Mundial Juvenil d’Skyrunning vertical

Ïu Net, Lluís Puigvert, Biel Sagués i Gabriela Lasalle es pengen les primeres medalles d'or del Mundial. Destacada actuació dels corredors catalans que sumen, a més, dues plates i dos bronzes a la prova vertical

755

La delegació catalana ha començat de forma brillant la seva participació al mundial juvenil de Curses per Muntanya que s’està disputant a Gran Sasso (Itàlia) aquest cap de setmana.

La primera prova ha estat la cursa vertical, on el planter català ha tornat a demostrar ser un dels grans especialistes de la modalitat.
La cursa ha coronat el cim de Campo Imperatore, a 2.130 metres d’altitud en només 3,8 quilòmetres, cobrint un desnivell positiu de 1.033 metres.

En aquesta ocasió s’han ampliat a quatre categories d’edat, en lloc de tres, per a una distribució més equilibrada: Youth A (15-16 anys), Youth B (17-18 anys), Youth C (19-20 anys) i U23 (21-22-23 anys).

Els més grans, els sub23, han vist com Arnau Aranda (AE Matxacuca) i Núria Tarragó (FAES) es penjaven la plata i el bronze en la modalitat vertical. En categoria masculina, només el mongol Luvsansharav Natsagdorj ha pogut superar el català, mentre que l’italià Gianluca Ghiano ha sigut tercer.

En categoria femenina, Núria Tarragó ha tingut una dura competència amb la suïssa Caroline Ulrich i la xilena Valeria Correa. La berguedana Carla Esclusa (AE Mountain Runners) s’ha classificat en quarta posició, a només 3 segons de Tarragó.

En categoria C, Ïu Net (AE Trail Xics del Montseny) ha tornat a ser el millor parant el crono amb uns espectaculars 36:46, inclús millorant els registres dels sub23. D’aquesta manera revalida el títol de la temporada passada. Net no ha estat sol al pòdium que ha parlat català amb la segona posició de Jan Castillo (CE Moianès Indep) que s’ha penjat la medalla de plata. L’alemany Finn Hösch ha completat als dos catalans, mentre que Jan Torrella ha fregar el podi amb una quarta posició. En l’apartat femení, l’aragonesa Carrodilla Cabestre s’ha imposat davant les noruegues Lisa i Erika Akesson.

En categoria B més ors. La participació de Lluís Puigvert (Club Esquí Girona) no podia ser millor, amb una victòria i la seva primera medalla en aquest Mundial. També supèrbia la cursa de Gabriela Lasalle (AE La Mitja del Castell), que es banya d’or realitzant una autèntica exhibició davant la japonesa Karen Kobayashi i la italiana Alice Maniezzo. Martí Costa (AE Mountain Runners) ha estat cinquè.

En categoria A, els membres del CTCMC han deixat mostres del seu alt nivell. Pel que fa als nois, Biel Sagués (CE Moianès Indep) s’ha penjat l’or davant el japonès Kanji Kishimoto i l’alemany Silas Walter. En categoria femenina Uma Plans (CE Moianès Indep) s’ha estrenat amb un bronze, només superada per la noruega Ingeborg Syntnes i la japonesa Riko Obata.

El Mundial es reprendrà diumenge amb la disputa de la Gran Sasso Skyrace, on es decidiran els campions del món juvenils en línia, en una cursa amb 23km D+2.226m pels Youth C i Sub23, i de 10km i D1.100m per les categories Youth A i Youth B.

Classificacions Gran Sasso Vertical Race