El planter català de curses per muntanya es banya d’or al Mundial juvenil

Els joves corredors catalans brillen davant el món i tornen a casa amb 26 medalles al sarró

1095

El jove talent català torna del Mundial juvenil d’Skyrunning amb un èxit rotund. Si en la prova vertical de divendres van ser vuit les medalles aconseguides pels corredors catalans, avui han afegit vuit medalles més al sarró a la prova d’skyrace i fent un total de 26 medalles pel planter.

La Gran Sasso Skyrace ha presentat novetats en quan als nous paràmetres de cursa per a la disciplina. Les categories menors A i B ho han fet sobre un recorregut reduït de 13km i D+1.300m, mentre que els més grans, C i U23, han cobert 23 quilòmetres i D+2.226m, tocant sostre a 2.533m d’altitud

El matí començava amb les medalles dels més joves. En la categoria A, Biel Sagués (CE Moianès Indep) ha tornat a penjar-se la medalla d’or davant el noruec Aron Rodal i el japonès Kanji Kishimoto, arrodonint un Mundial per enmarcar. En la cursa femenina, Uma Plans (CE Moianès Indep) s’ha penjat la plata, només superada per la inabastable noruega Ingeborg Syntnes.

En categoria B, Lluís Puigvert (Club Esquí Girona) ha tornat a emportar-se la victòria i no ha donat cap opció als seus rivals. El també català Martí Costa (AE Mountain Runners) ha estat segon i s’ha penjat la primera medalla d’aquest Mundial, mentre que el txec Jan Wita ha tancat el podi masculí. En noies el domini de Gabriela Lasalle (AE Mitja del Castell) ha estat aclaparador, amb 8′ i 12′ respecte la noruega Meija Petersson i l’italiana Alice Maniezzo respectivament.

En la categoria C, Jan Torrella (UEC Bagà) i Ïu Net (Trail Xics del Montseny) han tornat a brillar amb un or i una plata respectivament. L’alemany Finn Hösch ha estat tercer mentre que el berguedà Jan Castillo (CE Moianès Indep) s’ha quedat a les portes del podi amb una quarta posició. En clau femení s’ha vist el mateix capítol que la vertical de divendres, amb l’aragonesa Carrodilla Cabestre dominant per davant de les noruegues Lisa i Erika Akesson. Martina Gonfaus (AE Mountain Runners) ha estat cinquena.

La sort dels ‘veterans’, els sub23, ha estat dispar. Arnau Aranda (AE Matxacuca) ha estat sisè en una cursa guanyada per l’italià Gianluca Ghiano. Mentre que la cara ha estat per Núria Tarragó (FAES), que s’ha imposat davant l’eslovaca Ploscicova Lenka i la polonesa Patrycja Stanek, mentre que Carla Esclusa (AE Mountain Runners) s’ha classificat en cinquena posició.

Amb aquesta actuació, Espanya torna a penjar-se la medalla d’or per equips, fet que ha aconseguit en sis dels set mundials disputats fins ara.

Una medalla col•lectiva a la que cal sumar onze medalles de la combinada, amb cinc medalles d’ or de Biel Sagués (YOUTH A), Gabriela Lasalle (YOUTH B), Lluis Puigvert (YOUTH B), Carrodilla Cabestre (YOUTH C), Ïu Net (YOUTH C), quatre medalles de plata de Martí Costa (YOUTH B), Núria Tarragó (U23), Jan Torrella (YOUTH C) i Arnau Aranda (U23). Tancant el podi de la combinada, amb dos medalles de bronce d’ Uma Plans (YOUTH A) i Jan Castillo (YOUTH C).

Això fa un total de 26 medalles catalanes, reafirmant un cop més que tenim el millor planter de corredors i un present i futur assegurats.

Classificacions Gran Sasso Skyrace 2023

Text: Albert Torrent. Foto: FEDME