L’esdeveniment ha comptat amb 500 participants entre les sis modalitats de cursa que oferia l’organització del club Alliberadrenalina, prenent com a escenari el Parc Natural de les Muntanyes de Prades i el Paratge Natural de la Vall del Monestir de Poblet. La prova estrella, la modalitat Extrem, presentava en un inici un recorregut de 105 quilòmetres i 7.000m de desnivell positiu farcit de corriols tècnics, tarteres de pedra i trams equipats amb corda molt més dur respecte l’edició passada. Però les pluges caigudes durant l’última setmana havia desbordat el riu Francolí afectant alguns punts de l’itinerari, fet que va obligar a l’organització a retallar part del recorregut quedant en 85km i un desnivell positiu de 5.300m.

Pere Aurell tanca una gran temporada amb una victòria a la Marxa dels Roures Extrem. Foto ©Noëll Gabella

En homes, la victòria va ser per a Pere Aurell amb un temps de 11 hores, 52 minuts i 25 segons. El matadeperenc tanca així una gran temporada on ha aconseguit diversos podis a nivell local, però també a nivell internacional, com a The Coastal Challenge Costa Rica, Madeira Skyrace i Olympus Marathon, a Grècia. Isaac Salvat i Erik Sorenson, segon i tercer respectivament, completarien el podi masculí.

En dones, la desconeguda corredora holandesa Susan Van Duijl s’emportaria el triomf amb un temps de 15 hores, 13 minuts i 40 segons, per davant de Mònica Guilera i Anne Kirschenmann.

Classificacions Marxa dels Roures 2019: 1. Pere Aurell (11:52:25), 2. Isaac Salvat (12:04:37), 3. Erik Sorenson (12:46:25); 1. Susan Van Duijl (15:13:40), 2. Mònica Guilera  (17:03:16), 3. Anne Kirschenmann (17:58:03)

Paral·lelament, durant el matí de dissabte també es disputaria la Marató dels Roures, de 48km i 2.800m de desnivell positiu a través del cor del Paratge Natural de la Vall del Monestir de Poblet. Per sort, el recorregut no va estar afectat per les riuades i va poder desenvolupar-se íntegrament sense incidència. Raul Butaci, amb un temps de 4:49:38, i Íngrid Ruiz, en 6:01:03, serien els guanyadors.

Diumenge prenien sortida les curses Clàssica i Petita amb 28 i 16km respectivament, una caminada, i els circuits de marxa nòrdica i canicross, aquests darrers també amb recorreguts modificats ja que altres anys transcorrien per entorns que les riuades han fet desaparèixer.