Com diria la garrotxina Laura Boix, una enamorada de la seva terra: “Trepitja Garrotxa li diuen, però trepitja-la bé, perquè no li diuen terra aspre i de mala petja perquè si”.

I això és el que va pensar Victor del Águila, flamant guanyador d’aquesta edició de la Ultra Trepitja Garrotxa. El corredor prioratí del Trail Tarraco es va mostrar sorprès per la dificultat del terreny: “M’havien dit que era una cursa molt corrible però a meitat de cursa vaig descobrir que no era ben bé així”. Això no va ser impediment per a emportar-se el triomf amb comoditat, cobrint el recorregut de 84 quilòmetres i 4.750m de desnivell positiu en un temps de 10 hores, 3 minuts i 33 segons. “Tot i arribar cansat a l’última cursa de la temporada, estic molt satisfet pel resultat. L’entorn i la organització de la Trepitja Garrotxa m’ha impressionat. Tornarem”.

Jesús Pau Vázquez, amb un temps de 11:15:12, es faria amb una segona posició que li valdria per coronar-se com a campió de la Copa Catalana de Curses d’ultresresistència de la FEEC. Dos minuts després tancaria el podi Sergi Puigmal en 11:17:47.

En dones, victòria treballada d’Esther Franch amb un temps de 13 hores, 46 minuts i 48 segons, que mantindria un emocionant frec a frec amb Anna Altarriba, finalment segona en 14:01:57. El podi femení el tancaria Núria Codina, una tercera posició que l’assegurava revalidar el títol de campiona de la Copa Catalana.

El Club Trailrunning Girona es va dur el títol per equips. Foto: ©Trepitja Garrotxa

El Club Trailrunning Girona, campió per equips

Com a novetat d’enguany, Trepitja Garrotxa va acollir el Campionat de Catalunya de Curses per muntanya per equips, amb un recorregut circular de 23km i 1200m de desnivell. L’equip guanyador va ser el Club Esquí Girona (Trailrunning Girona).