D’origen nòrdic i amb gran tradició al Pirineu francès, les curses per muntanya sobre neu o snow running han anat incorporant-se mica en mica al nostre país per omplir, junt amb les competicions de raquetes de neu, el buit que deixa el calendari en l’època hivernal.

La FEDME proposa pel proper 2020 una Copa d’Espanya de Snowrunning, a més de mantenir el Campionat d’Espanya que ja ha celebrat tres edicions. La nova competició comptarà per aquesta primera edició amb quatre proves:

Per puntuar en aquesta Copa d’Espanya, els corredors hauran de participar, com a mínim, en tres de les quatre proves de la competició. L’última prova tindrà una puntuació d’un 20% més.

El Centro de Esquí Larra Belagua serà la seu del Campionat d’Espanya l’ 1 de febrer. Silvia Lara i Jacib Gutiérrez són els actuals campions estatals de snowrunning al aconseguir-ho el passat mes de febrer a Sierra Nevada.

Cal recordar que la Polärtic de Vall de Núria va ser l’escenari el passat mes de febrer del primer Campionat de Catalunya de snowrunning, coronant a Mesi Arcos i David Prades com a campions.

Foto portada © David Rueda / Besttrail


També et pot interessar:

Córrer sobre neu o snow running: Consells per a una bona praxis. Per Juan González