L’ Escola Trail és una de les branques de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà (MRB), la qual ofereix classes de Trail per a grups d’infants i joves d’entre 5 i 16 anys, en horari no lectiu, per l’entorn de la comarca del Berguedà. L’escola pren vida l’any 2012 i des de llavors que els infants i joves de la comarca no han parat de descobrir nous racons de la comarca. 

NOM: Escola Trail Mountain Runners del Berguedà

POBLACIÓ: Berga i Bagà

WEB: www.mountainrunners.eu

CONTACTE: info@mountainrunner.cat

EDATS ESCOLA ESPORTIVA: De 5 a 16 anys

DIES ENTRENAMENT: Dimarts-Dimecres-Divendres a Berga de 17:30 a 19:00 i Dimarts i Dijous a Bagà de 17:00 a 18:30.

HISTÒRIA: L’Escola es va crear l’any 2012, essent pionera en aquesta branca, amb la finalitat de poder oferir un entorn d’aprenentatge a partir de l’esport i la muntanya i formar així persones responsables i sensibilitzades amb l’entorn i amb els hàbits de vida saludable. Així doncs, la missió principal de l’Escola es podria resumir en la transmissió de valors que comporta aquest esport, valors com el compromís, la superació, el respecte a l’entorn, a un mateix i als altres.

L’Escola té l’àmbit d’actuació principal a la comarca del Berguedà, en concret a Berga i Bagà, oferint així dues ubicacions diferents de la comarca perquè els infants i joves, que vulguin formar part del projecte, puguin anar on millor ens hi vagi.

L’oferta formativa ens permet arribar a tots els infants i joves, ja que poden escollir dia i hora i el nombre de dies que volen venir. En conclusió, la visió de l’escola és seguir creixent i esdevenir referent arreu del nostre país. Els principis en què es basa l’escola són compartits amb els MRB, ja que així aconsegueixes un aprenentatge llarg i continuat i aconsegueixes fidelitzar a l’infant i jove amb aquests.

Alguns d’aquests valors i principis són:

  • Fixació d’objectius per tal d’anar aconseguint metes a partir la superació i l’esforç d’un mateix o del grup
  • Especialització per tal de potenciar i visibilitzar aquelles capacitats i competències que destaquen en l’infant i jove
  • Coordinació per tal de fomentar el companyerisme i el treball en equip, tot i ser un espai més encarat a un mateix
  • Responsabilitat en tots els aspectes, tant d’un mateix, de l’entorn i dels companys
  • Comunicació per tal que tots els infants i joves puguin fer aportacions i aquestes siguin escoltades i valorades.

Ja per acabar la nostra intenció és formar esportistes respectuosos amb l’entorn, conscients de les seves capacitats, motivats per a la pràctica de l’esport saludable, compromesos amb l’entrenament i respectuosos amb els companys. Volem formar esportistes complets, que siguin capaços de conèixer i dominar els esports a la natura, que valorin els seus aprenentatges i resultats partint de la superació personal, que es mostrin autònoms, participatius, actius, responsables i solidaris.

FUNCIONAMENT: En general, els grups de l’escola s’agrupen per franja d’edat, ara bé, aquesta característica no és determinant, ja que si un infant no se sent còmode en un grup va en aquell que encaixi en el seu grau de desenvolupament cognitiu i maduratiu en tots els àmbits, ajudant-lo i participant activament en el seu desenvolupament integral.

Els grups s’organitzen en:

MINI BENJAMÍ, PREBENJAMÍ, BENJAMÍ, ALEVÍ, INFANTIL, CADET, EQUIP JUNIOR. 

Els tècnics segueixen una planificació de la temporada incloent els objectius de l’etapa en què es troben. En aquesta, les sessions, per suposat, inclouen escalfament, part principal i tornada a la calma, i els tècnics tenen molt en compte la participació activa dels atletes i una metodologia adient a la seva edat.

COMPETICIONS: L’escola no té com a principal objectiu les curses, oferim el calendari de curses a tots el nens/es però no és condicionant per formar part del projecte.

L’opinió del seu director: Ivan Camps

Enguany hem començat el setè curs a l’escola de trail dels Mountain Runners del Berguedà. Durant aquests anys l’escola ha anat creixent, els primers anys rondàvem uns 50/70 inscrits i actualment estem voltant els 170 nens i nenes juntament amb l’escoleta d’orientació. He tingut la sort de formar part del projecte des del primer any, això ha fet que any rere any hagi compartit experiències molt bones amb alumnes diferents juntament amb monitors/es magnífics. L’objectiu de l’escola no és formar a esportistes d’alt nivell, sinó formar-los a ser persones, a saber compartir moments amb altres companys i companyes i sobretot a que estiguin a gust. Que els nens i nenes gaudeixin de l’activitat i estiguin contents, és el més important per a nosaltres.


També et pot interessar:

Estació de Trail del Berguedà