La mítica prova d’esquí de muntanya celebra, des de 2015, la seva versió d’estiu en format de tres etapes. Enguany, fins a 252 parelles han pres part de l’espectacular recorregut de 70km i 7.000m de desnivell positiu a través de les muntanyes d’Arêches-Beaufort (Savoia, França).

Fins allà han viatjat Ester Casajuana i Gerard Mangrané, que formarien un tàndem mixte imparable. La victòria de la parella catalana va ser força treballada davant els francesos Pessey- Altmeyer i Roux-Laudier. Les diferències entre els equips etapa rere etapa eren mínimes i l’emoció estava assegurada fins al final.

La primera etapa (27,5km i D+2750m) va recorrer la Roche Plane, Pointe de la Grande Combe i Cuvy plena de passatges tècnics i aeris. Casajuana i Mangrané realitzarien una cursa de menys a més, amb uns primers quilòmetres frenètics per tal de remuntar posicions. Finalment s’endurien l’etapa amb una diferència de tant sols cinc segons davant Pessey i Altmeyer.

La segona etapa (27,6km D+2700m) és la més llarga, tècnica i, sens dubte, la més difícil. L’ascens al mític cim del Grand Mont, que emergeix com el gran dominador del massís de Beaufortain amb 2.686m, posa a tothom a lloc. Un espectacular recorregut a través d’escarpat terreny equipat amb cordes, com l’aresta de Rognoux, estanys de diferents colors i rodejat de muntanyes per enamorar. Tot i l’exigència de l’etapa, la parella catalana es faria amb la segona posició a tant sols 44 segons de Roux i Laudier.

La tercera i decisiva etapa (19km D+1550m), tot i no ser igual de tècnica que les anteriors, alternava constants pujades i baixades que la convertien en un autèntic trencacames. Com a colofó, l’ascens al cim de Roche Parstire (2.108m) amb vistes a l’embassament de Roselend. L’última etapa seria determinant i es deixarien la pell per entrar en tercera posició i alçar-se amb la victòria final amb una diferència de només 37 segons.

“Han estat tres etapes molt renyides, on ens hem buidat per la victòria. Tornem a casa amb bon sabor de boca i sentint-nos afortunats d’haver viscut una experiència increïble. El tracte per part de l’organització i voluntaris ha estat excel·lent”.

Podi PM Mixte: 1. Ester Casajuana/Gerard Mangrané (Raidlight) 10:35:40, 2. Julie Roux/Edouard Laudier (Teqam Provence Endurance (10:36:17), 3. Iris Pessey/Hugo Altmeyer (10:37:07) (…) 6. Jan Margarit/Perrine Abadie (Team 467) 12:13:53

Fotografies: © Pierra Menta Été / Thomstrong