Polärtic 2019: Vall de Núria acollirà el primer Campionat de Catalunya de Snowrunning

1588

La Vall de Núria acollirà aquest dissabte el primer Campionat de Catalunya de Snowrunning, una disciplina de curses per muntanya sobre neu que han anat incorporant-se mica en mica al nostre país per omplir, junt amb les competicions de raquetes de neu, el buit que deixa el calendari en l’època hivernal.

La Polärtic comptarà amb tres modalitats de cursa a escollir: 12 i 6 quilòmetres i un Canicross per a qui vulgui córrer amb el seu gos. A més, s’organitzarà uns circuits més curts al voltant del llac del Santuari per als més menuts, dins el marc de la Catalonia Kids Cup.

El circuit de trail de 12 quilòmetres serà el que decidirà el primer campió de Catalunya de la modalitat. La prova recorre l’entorn de la vall de Núria en forma de bucle, amb ascens per la Coma de Nou Fonts fins l’Alberg Pic de l’Àliga, per després remuntar la coma de l’Embut fins a arribar a la font Bardonera, al peu del Puigmal. Prop de 300 corredors ja han confirmat la seva assistència, en la que destaquen noms com Gerard Moroales, Lluis Ruiz, Jordi Uró, David Asecas, Aleix Bautista, Joui Mouj Nia, Núria Dominguez, Teresa Forn, Laia Cuevas, Manu Vilaseca i Montse Martínez.

Capítol apart mereix Mesi Arcos. L’andalusa afincada a Sant Cugat arriba a la cita com a vigent sots-campiona d’Espanya de Snowrunning, que es va celebrar el passat 10 de febrer a Sierra Nevada.

Mesi Arcos, vigent sots-campiona d’Espanya de Snowrunning

Un dels atractius de la Polärtic és l’hora de sortida dels circuits, de 12 i 6 quilòmetres, que es realitzarà a les sis de la tarda, en l’ocàs del dia amb els últims raigs de sol. Aquest fet transforma  el màgic entorn de la Vall de Núria en una llarga cuca de llums.

Què cal tenir en compte?

Tot i que les distàncies de cursa no són extremadament llargues, la Vall de Núria es situa a dos mil metres d’altitud. Per tant, caldrà equipar-se adequadament amb roba d’abric per resguardar-se de les baixes temperatures. També tindrem en compte que estarem en condicions d’hipòxia, així que la demanda d’oxigen augmentarà en aquesta alçada. A més, el fet de córrer sobre la neu ens obligarà a portar unes sabatilles amb tacs en bon estat i uns grampons o cadenes de neu adaptables a aquestes.

Notícies relacionades:

Córrer sobre neu: Consells per a una bona pràctica