La localitat osonenca de Prats de Lluçanès ha celebrat avui el 43è Cros de Sant Joan, dins els actes de les Festes de Sant Joan i els Elois, en la que possiblement hagi estat la primera cursa post confinament a nivell estatal.

Nota: El passat 20 i 21 de juny es va celebrar la 46a Pujada a la Salut a Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa). Com que el dia 20 l’Estat espanyol restava encara en ‘estat d’alarma’, ens decantem pel Cros de Sant Joan com la primera cursa post-confinament. De totes maneres, és una gran notícia pel nostre esport.

La cursa, d’uns sis quilòmetres de recorregut, ha comptat amb una seixantena de corredors que s’han adaptat a les mesures de seguretat actuals amb l’objectiu d’ evitar la propagació de la COVID-19.

Una cursa amb forces mesures de seguretat

L’entitat organitzadora de l’esdeveniment, Set de Córrer i l’Ajuntament de Prats, van rebre l’aprovació del protocol de seguretat fa unes setmanes per part del Consell Català de l’Esport. “La sortida dels corredors ha estat de forma esglaonada i segons el nivell de cada corredor, amb una diferència de temps d’un minut. En el calaix d’inici de la cursa hi havia fins a cinc posicions marcades al terra, per tal de separar a més de dos metres cada participant i facilitar l’espera amb certa distància de seguretat”, ha declarat Santi Girvent, un dels caps visibles de la cursa. “En cas d’avançament entre dos participants, també hem demanat que la persona avançada es situi al màxim a la dreta possible del camí per deixar pas, sempre hi quan el camí no fes menys de 2 metres d’amplada”. 

Entre altres mesures, també s’ha demanat dur la pertinent mascareta fins a la sortida i dipositar-la en una bossa individual facilitada per l’organització. Retornada a la seva arribada, el corredor també ha trobat l’avituallament final de cursa dins la bossa.

L’ esdeveniment també ha comptat amb una categoria familiar, on tots els components del mateix nucli familiar podien sortir alhora.

Pol Raich (JAB Berga) s’ha endut el triomf  amb un temps de 19 minuts i 8 segons, quedant a tant sols 18 segons del rècord de la prova. Roger Soler amb 20 minuts i 41 segons ha estat segon, mentre que Guillem Cabrera ha quedat en la tercera posició amb 21 minuts i 1 segons.

En categoria femenina, Nora Boix (Club Atlètic Vic) s’ha imposat amb 28 minuts i 22 segons, a tant sols 8 segons de Cristina López i 19 segons de Núria Sañas, segona i tercera respectivament.