Les Punk Trail tornen dos anys després per gaudir d’una forma divertida aquest esport que tant ens agrada, com són les curses per muntanya. En un calendari cada cop més atapeït, en un mercat on les organitzacions es barallen per convèncer al corredor que la seva cursa és millor que l’altre, les Punk Trail segueixen fidels a la seva filosofia.

Si ets un nouvingut en aquest món i no saps què és una Punk Trail, t’ho expliquem breument:

  • Son curses per muntanya que se celebren majoritàriament a la comarca del Bages, organitzades per amants d’aquest esport i recolzades per les institucions i entitats del poble, amb l’única finalitat de que t’ho passis bé i gaudeixis d’uns recorreguts marcats pel seu entorn.
  • Son gratuïtes, però amb caire solidari. L’única premissa per a participar és aportar el teu granet de sorra mitjançant aliments per als més necessitats.
  • Al ser gratuïtes, les inscripcions volen literalment. Cal estar atent a la seva obertura mitjançant les xarxes socials de cada cursa, ja que els dorsals son limitats.
  • Els recorreguts de les punk trail no són una passejada. Hauràs de suar de valent per cercar la línia d’arribada. El quilometratge sol ser ‘de pagès’, tant poden sortir 20 com 25. Això sí, preparat per pujar per trialeres d’infart i baixar pels tallafocs més malparits.
  • Els avituallaments són una autèntica festa, on la cervesa corre per les venes. Potser et faran ballar, cantar o inclús disfressar-te.
  • Si vols arribar el primer, fes-ho, però ningú t’esperarà a l’arribada amb una medalla. L’autèntica festa es viu a dins de la cursa.

Ara sí, ja estàs preparat per a viure i gaudir de les Punk Trail d’aquest 2022:

Text: Albert Torrent. Foto: Facebook Kedada Trail