Rècord de participants a la Llanera Trail d’aquest diumenge

Prop d'un miler de corredors gaudiran de la cursa pel rodal de Sabadell

1262

Sabadell tornarà a vibrar dos anys després amb la seva cursa per muntanya. La Llanera Trail, organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell, arriba aquest diumenge amb més ganes que mai i amb rècord de participació. La resposta del públic en aquesta edició ha estat espectacular i presentarà prop d’un miler de participants a la línia de sortida. La plaça Doctor Robert de Sabadell, just davant de l’Ajuntament, serà l’epicentre de l’esdeveniment.

Després de l’aturada l’any passat per culpa de la pandèmia, edició que només es va poder disputar de forma virtual, l’organització reprèn un dels actes esportius més multitudinaris de la capital vallesana. I ho farà amb novetats incorporant, a les ja consolidades marató i mitja marató, una cursa de 13 quilòmetres per a donar cabuda a tots els amants de les curses per muntanya.

L’esdeveniment es desenvoluparà entre els termes municipals de Sabadell, Castellar del Vallès i Sentmenat en un entorn que sorprèn pel seu ric patrimoni natural i històric: boscos frondosos, corriols amagats, fonts, masies i ermites romàniques.

La Marató, de 43km D+1450m, dibuixa un traçat que s’allarga fins a Castellar del Vallès, tocant sostre al cim del Puig de la Creu, a 668m d’altitud, tot passant pels llocs més emblemàtics del rodal sabadellenc i castellarenc com Togores, el riu Ripoll, Can Casamada i Sant Pere d’Ullastre.

Tant la Mitja Marató de 21km D+550m, com la curta de 13km i D+220m compartiran part del recorregut de la Marató. Sens dubte, una bona opció pels amants de les curses ràpides que vulguin començar la temporada amb una mica de ‘xispa’.

L’edició d’enguany presentarà una línia de sortida d’autèntic luxe, amb ‘clàssics’ de la prova vallesana com Pakito Pérez, Eduard Villaba i Anna Codina, a la que se sumaran corredors de força nivell com Gerard Morales, Alejandro Villarino, Daniel Aguirre, Llure Esteve, Aniol Riba, Oriol Antolí o Manu Vilaseca.

La Llanera Trail serà prova puntuable per a la Copa Vallesana de Trail, campionat de curses per muntanya vallesà que es va iniciar el passat mes d’octubre i que consta de 4 proves: Primera Marató de Muntanya de Catalunya (Club Centre Excursionista Llorençà -celebrada el passat 24 d’octubre-, La Llanera Trail (Unió Excursionista de Sabadell – 23 de gener), Vallès Drac Race (Centre Excursionista de Terrassa – 20 de febrer) i La Corriols del Vallès (Club Atlètic Castellar – 6 de març).

Més info aquí