Manu Vilaseca i Llorenç Esteve s’imposen a la Marató de La Llanera Trail

Prop d'un miler de corredors han participat en una cursa marcada per la mort d'un participant

1487
Manu Vilaseca, flamant guanyadora de la Marató a la Llanera Trail 2022

La setena edició de La Llanera Trail ha superat totes les expectatives de la pròpia organització, tancant les inscripcions amb pràcticament un miler de participants. Una xifra rècord que la situa com un dels esdeveniments esportius més multitudinaris de la ciutat.

A diferència de l’última edició celebrada en 2020, el temps ha estat benèvol i els corredors han pogut gaudir d’una assolellada matinal a través dels termes municipals de Sabadell, Castellar del Vallès i Sentmenat. El riu Ripoll, l’ermita de Togores, la font de la Fagina, Can Cadafalch o el Puig de la Creu han estat alguns dels llocs de pas d’aquesta Llanera Trail.

Manu Vilaseca i Llorenç Esteve, flamants vencedors de la Marató

La línia de sortida ha estat d’autèntic luxe, comptant amb alguns dels millors corredors de casa nostra i d’altres que han sovintejat el podi en les últimes edicions.
Manuela Vilaseca ha estat la gran vencedora de la cursa femenina amb un temps de 04:17:51. La corredora de Moià ha fet valer la seva condició de favorita amb un còmode triomf. Anna Codina, guanyadora de l’edició passada, ha entrat en segona posició dos minuts després, mentre que Eva María Urbano ha tancat el podi femení amb 04:42:57.

En homes, la lluita per a la victòria ha estat emocionant. Sobretot en la primera meitat de cursa, on Llorenç Esteve i Gerard Morales han mantingut un interessant frec a frec. En l’ascens al Puig de la Creu, Esteve ha pogut desempallegar-se de Morales i marcar certa distància, suficient per creuar la línia d’arribada en solitari després de 03:23:58. Roger Martínez, que venia molt fort en el grup perseguidor, ha aconseguit sobrepassar Morales en l’últim terç de cursa i pujar al segon esglaó del podi amb 03:28:06. Gerard Morales ha completat el podi amb 03:32:33.

La Mitja Marató, que comptava amb un recorregut de 21 km i 500 metres de desnivell positiu, ha estat força ràpida, on Jaume González s’ha emportat la victòria amb un temps de 01:29:18. Al podi l’han acompanyat Joan Martínez (01:32:09), que ha estat segon i Bernat Comas, tercer (01:36:04).

Més ajustada ha estat la classificació femenina, on l’esglaó més alt del podi l’ha aconseguit Lídia Ramos (01:59:07) per pocs segons davant Dèlia Monterrubio (01:59:47) i Raquel Picón (01:59:54), segona i tercera posició respectivament.

La novetat de la Llanera Trail d’enguany ha estat incorporació al programa d’una cursa més curta de 13km i 220m de desnivell positiu, que ha estat acollida amb una gran acceptació.

Karim Cabeo (52:20) i Mesi Arcos (56:54) han inaugurat el palmarès de la modalitat. Alejandro Real (53:38) i Roger Zurita (54:54) en homes i Elisabet Martín (59:52) i Clàudia Montagut (1:00:44) en dones han completat el podi.

Podeu consultar totes les classificacions en aquest enllaç.

El que havia de ser una jornada festiva de l’esport sabadellenc, s’ha vist lamentablement tacada per la mort d’en Josep Maria Pijuan en el transcurs de la cursa. Corredor incansable, campió de Catalunya i membre de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya durant molts anys.

Des d’aquestes línies volem mostrar el nostre sentit condol i recolzament a l’equip de la Unió Excursionista de Sabadell.

Text: Albert Torrent. Foto: cedida per la UES