Set dies a través del Pirineu català donen molt de joc. I fer-ho compartint equip encara més. Et descobreixes a tu mateix i al teu acompanyant. Intimes compartint el millor i pitjor de cadascun. La reflexió, la tristesa, l’emoció i l’alegria, una infinitat d’emocions barrejades que estan per sobre de la pròpia competició. Possiblement sigui el que hagin sentit els corredors de la Pyrenees Stage Run durant aquesta setmana, tot travessant pobles, colls, estanys i cims emblemàtics del Pirineu i descobrint fins a cinc Parcs Naturals.

I tot això, amenitzat per una organització que ha tornat ha ratllar l’excel·lència, encara més. La quarta edició, plenament consolidada, ja traspassa fronteres. Més d’un 85% del total dels participants, que enguany arribava a la xifra rècord de 123 corredors, provenen d’arreu d’Europa atrets per la majestuositat del nostre Pirineu, sens dubte un dels patrimonis naturals de Catalunya.

L’equip Dynafit, format per Andre Purschke i Matthias Dippacher, va ser el tàndem més ràpid en cobrir els 240 quilòmetres i 15.000m positius de recorregut amb un temps de 30 hores, 43 minuts i 22 segons. L’equip Deeside Ladies van resultar les guanyadores en l’apartat femení, amb un temps de 44 hores, 19 minuts i 16 segons. Tot i anar per darrera en la classificació durant tota la setmana, el binomi mixte  Monkazelle format per Emily Sullivan i Brent Mitchell, donaven la sorpresa en l’última etapa emportant-se la victòria en 41 hores, 14 minuts i 36 segons.

Classificacions:

En categoria femenina:

  1. “Deeside Ladies” (Katie Henderson i Samantha Rendall) – 44h19′
  2. “Deeside Divas” (Sarah Dunn i Ros Baxter) – 47h53′
  3. “Kodiak Island Trail Shuffling Guild” (Melissa Witteveen i Natura Richardson) – 53h43′

En categoria masculina:

  1. “Team Dynafit” (Andre Purschke i Matthias Dippacher) – 30h43′
  2. “Shpere Pro Nutritape” (Alexandre Urbina i Javier Pons) – 32h27′
  3. “Trcarestacampbasegrimpacims” (Michael Henderick i Jordi Delgado) – 33h02′

Categoria mixta:

  1. “Monkazelle” (Michaell Brent i Emily Sullivan) – 41h14′
  2. “High and Low up and Down” (Christoph Bellings i Anne Gerlach) – 42h17′
  3. “Tortilla & Burrito” (Tara Bassili i Martin Daignault) – 42h36′

Foto portada ©Guillem Casanova