El corredor matadeperenc guanya amb gran autoritat la International Veia SkyRace i es penja la medalla d’or de l’especialitat que, sumada al bronze en Vertical Race, el converteixen en un dels millors corredors europeus. Zaid Ait Malek i Ainhoa Sanz s’enduen el bronze en una cursa molt renyida.

Els Campionats d’Europa d’skyrunning de l’ISF (International Skyrunning Federation) feien avui l’última parada a la localitat d’Alpe Gomba (Itàlia), amb la disputa de la modalitat skyrace. La Internationa Veia Skyrace amagava un circuit tècnic de 31km i 2.600m de desnivell positiu que incloia un tram tècnic equipat amb cordes fixes en l’ascens a Cima Verosso (2.444m).

I és en aquests terrenys on Jan Margarit (Team Salomon) es mou com un peix en l’aigua. Els seu domini ha estat aclaparador, portant la veu cantant des de l’inici, i res han pogut fer els seus inmediats perseguidors com Roberto Delorenzi, Jakob Herrmann i Zaid Ait Malek. Mentre Delorenzi aconseguia mantenir la segona posició, Herrmann i Malek s’han jugat la tercera plaça del podi en el descens de la Cima Verosso. Com ens té acostumbrats, Zaid Ait Malek ha tornat ha demostrar que si s’ha de jugar les garrofes en el descens té molts números ha sortir guanyador. I així ha estat, enduent-se un bronze amb sabor a victòria.

Merescut i lluitat bronze per Ainhoa Sanz. © FEDME

En dones, la lluita per la victòria ha estat aferrissada entre Denisa Dragomir, Ainhoa Sanz i Fanny Borgström. Coronarien pràcticament a la vegada la Cima Verosso i el posterior descens dictaria sentència. Finalment Dragomir s’alçaria amb la victòria i es coronaria campiona d’europa d’skyrace, per davant de Danny Borgström i Ainhoa Sanz, que aconseguiria un merescut bronze, sumant una altre medalla per a la Selecció Espanyola de Carreras por Montaña de la FEDME.

Classificació: 1. Jan Margarit (2:53:57), 2. Roberto Delorenzi (2:57:25), 3. Zaid Ait Malek (2:59:17); 1. Denisa Dragomir (3:23:30), 2. Fanny Borgström (3:28:24), 3. Ainhoa Sanz (3:29:45)

Foto portada ©International Skyrunning Federation


També et pot interessar: