Silvia Trigueros pren la directa per revalidar la victòria aconseguida l’edició passada. Oliviero Bosatelli agafa avantatge entre les dures condicions meteorològiques.

[Acutalitzat dilluns 9SET-20 hores]

L’exigent clima està sent protagonista en aquestes primeres 30 hores a Tor des Geants, on el fred, la neu i el fort vent s’ha fet notar de valent en les cotes més altes del recorregut.

El Col d’Arp (2.571m) donava ahir la benvinguda al grup capdavanter sota una lleugera nevada, on hi figuraven favorits com els italians Peter Kienzl, Franco Collé, Oliviero Bosatelli i Francesco Cucco, el canadenc Galen Reynolds, el romanès Ionel Cristian Manole i el francès Olivier Romain.

En dones, la disputa estaria tancada entre la francesa Sonia Furtado, Silvia Trigueros i Jocelyne Pauly. La italiana Lisa Borzani, guanyadora en 2016 i 2017, es veuria forçada a abandonar a Deffeyes per un dolor al genoll després d’una trentena de quilòmetres.

Franco Collé i Peter Kienzl  abandonen per hipotèrmia. Silvia Trigueros, directa al doblet

Dos dels grans favorits per la victòria abandonarien per hipotèrmia. Primer Kienzl a  Eaux Rousses (km81) i Franco Collé a Cogne (km106) no podrien repetir el podi aconseguit en l’edició passada, on van ser tercer i primer respectivament. Un cop més es repetiria la maledicció: cap guanyador ha revalidat victòria a l’any següent. Aquest fet l’aprofitaria Olivier Romain i Oliviero Bosatelli –guanyador al 2016- per posar-se al capdavant. Ambdós comparteixen lideratge al seu pas pel Rifuggio di Balma (km178). S’espera un interessantíssim duel per a la victòria.

En dones, Sonia Furtado arribaria líder a la base de vida de Valgrisenche cinc minuts abans que Silvia Trigueros. La seva parada seria de 26’ per tant sols 12’ de Trigueros, que sortiria líder reforçant la seva intenció de revalidar la victòria de l’any passat. Als pocs minuts sortiria Jocelyne Pauly en segona posició per davant de Sonia Furtado, que es mantindria en tercera posició. Hores d’ara i al seu pas per la base de vida de Donnas, Silvia Trigueros -12a de la general- lidera amb fermesa al capdavant amb una avantatge de més d’una hora respecte Pauly.

Dels 12 corredors catalans que van prendre la sortida, Albert Pérez Valero (15è) i Mònica Guilera (25a) són els millors classificats.

Luca Papi, líder de Tor des Glaciers

El passat divendres donava el tret de sortida del Tor des Glaciers, una barbaritat de 450km i 32.000m de desnivell positiu a través de les Vies Altes nº 3 i 4. El francès Luca Papi segueix com a líder destacat després de 250 quilòmetres en una cursa que ja s’ha cobrat 15 abandonaments dels 98 corredors que van prendre la sortida. El català Javi Puit, que havia flirtejat amb les primeres posicions, ha tingut que parar a descansar a la base de vida de Donnas per febre.

Quatre dones eren de la partida, liderades per Marina Plavan, seguida de ben a prop per Ligia Madrigal.

El vallesà David Javega segueix endavant i ens mostra la duresa d’aquesta edició de Tor des Glaciers.


També et pot interessar: