TOR DES GEANTS 2019: Trigueros i Bosatelli directes a la victòria. Seguiment corredors catalans

1705

Silvia Trigueros i Oliviero Bosatelli segueixen ferms al capdavant de Tor des Geants 2019 i afronten la seva última nit per la Vall d’Aosta. Luca Papi i Marina Plavan segueixen liderant la brutal Tor des Glaciers.

[Actualitzat dimarts 10SET-20 hores]

Després de 56 hores de Tor des Geants, res ha canviat al capdavant. Al pas pel rifuggio Cuney, amb 256 quilòmetres transcorreguts, l’italià Oliviero Bosatelli segueix líder destacat a més d’una hora del segon classificat, el canadenc Galen Reynolds. Tot i que la distància entre ambdós no és gaire gran, la fermesa en com ha afrontat Bosatelli aquesta segona jornada ens fa pensar que reeditarà la seva victòria del 2016. Així doncs, afronta la seva última nit. Més distanciat resta el francès Olivier Romain, que després de flirtejar al davant amb el mateix Bosatelli durant la nit passada, hores d’ara es manté a unes tres hores del líder i a dues del segon.

Tot i que s’havia parlat d’un possible rècord de la prova, la veritat és que el registre que va deixar Javi Domínguez al 2017 (67:52:15) és realment estratosfèric i serà molt difícil que Bosatelli pugui acostar-s’hi.

Per la seva banda, Silvia Trigueros segueix ferma al capdavant i amb ganes de revalidar el triomf aconseguit l’edició passada i, per què no, rebaixar el rècord que va establir Emelie Lecomte en 2014, marcant les 85:53:14. Al pas per Valtournenche (km236) marxa amb tres hores d’avantatge respecte Jocelyne Pauly i a més de sis de Sonia Furtado.

Hores d’ara 752 corredors es mantenen en cursa i 204 els que buscaran la seva oportunitat un altre any.

Magnífic paper dels corredors catalans, on Albert Pérez (12º) i Mònica Guilera (18ª fèmina) busquen la glòria de Courmayeur.

Luca Papi segueix imparable en una brutal Tor des Glaciers

No sabem quants corredors arribaran a meta el proper diumenge després de 450 quilòmetres i 32.000m de desnivell positiu. Però el que si sabem és que la medalla de finisher serà més preuada que cap altra. Realment està sorprenent als participants el terreny inverosímil del seu recorregut, amb cordes, cadenes, crestes d’infart i tot allò que un terreny alpí com la Valle d’Aosta pot amagar.

Fotos ©Jose Samaniego

Pel moment, el francès Luca Papi segueix com a líder destacat després de 335 quilòmetres en una cursa que ja s’ha cobrat 25 abandonaments dels 98 corredors que van prendre la sortida. El rànquing en dones tampoc ha canviat, amb Marina Plavan al capdavant.

El catalans Javi Puit i David Javega únics supervivents d’aquesta veritable aventura.

Foto portada ©Tor des Geants


També et pot interessar: