Ragna Debats, bronze a Hong Kong

1260

Tradicionalment la Vibram Hong Kong 100 aixeca el teló de l’Ultra Trail World Tour, i tradicional és el domini dels corredors xinesos en aquesta prova, facilitat per l’escassa presència de corredors europeus i nord-americans, donat el primerenc calendari i la llunyania de la destinació. 2020 no ha estat una excepció i en els 103 quilòmetres de la prova hem assistit a les victòries de Fuzhao Xiang en noies i Peiquan You en categoria masculina. Dispar ha estat la sort per Ragna Debats i Pere Aurell, amb podi per a ella i abandonament per a ell en la seva primera participació dins del seu projecte Rolling Mountains.

En categoria masculina els corredors xinesos no han donat opció i han copat les tres primeres posicions de podi establint el vencedor Peiquan You, a més el rècord de la prova, amb un crono que a punt ha estat de trencar la barrera de les deu hores (10h00’17”), el que dóna idea de la rapidesa del circuit. El primer no asiàtic ha estat el nord-americà Jared Hazen, en cinquena posició, a més d’una hora del vencedor. Pere Aurell, amb problemes gairebé des del començament, abandonava al quilòmetre 75.

En noies, i tot i que Ragna Debats dominava en el primer quart de cursa, la xinesa Fuzhao Xiang ha imposat la seva llei finalitzant amb un crono de 11h28’21” i el vuitè lloc de la general absoluta. Segona era Veronika Vadovicova a quinze minuts i tercera Ragna Debats, completant la primera etapa del projecte Rolling Mountains. Cal destacar el quart lloc de la sud-africana Landie Greyling en el seu retorn a l’alta competició.

Nova Zelanda i la Tarawera Ultra el vuit de febrer serà la següent prova del circuit.

Texte: Alfonso García / Foto ©HK100