TRAIL SETMANA CATALUNYA (19/01/2020): Les curses per muntanya del cap de setmana

1564

Tercer cap de setmana del mes de gener i sis curses més al sarró. Com diem a casa, a Catalunya qui no córre és perquè no vol!

Aquesta és la nostra prèvia de les curses per muntanya d’aquest proper cap de setmana:

Barcelona

Cursa de muntanya 2 Turons (Moià, Moianès)
Distàncies: 21km D+987m / 12km D+412m + Curses infantils

La cursa 2 Turons arriba ja a la seva divuitena edició, consolidada en el calendari de curses per muntanya del nostre país. Un cop més, l’organització del Grup Excursionista Moianès Independent té preparats diferents opcions per gaudir de l’entorn del Moianès. Enguany, a més, serà puntuable per a la Copa Catalana de Curses de la FEEC.

La Maasaiada (Sant Celoni, Vallès Oriental)
Distàncies: 33km D+1500m / 15km D+700m

La Maasaiada es tracta d’una cursa solidària, on tots els diners recaptats amb les inscripcions seràn destinats a cobrir les despeses de la cursa, i el restant serà donat a dues entitats sense ànim de lucre: l’Associació Neurològica Baix Montseny i l’Associació Esportiva Ramassà. En aquesta edició 2020, ofereix dos recorreguts a dins el Parc Natural del Montnegre-Corredor.

La Llanera Trail (Sabadell, Vallès Occidental)
Distàncies: 43km D+1450m / 21km D+500m

La Llanera Trail és un cursa que es desenvolupa entre els termes municipals de Sabadell, Castellar del Vallès i Sentmenat i que transcorre per corriols inèdits i sorprenents que us menen cap a dalt el cim del Puig de la Creu. Son camins boscants i inspiradors, plens d’històries personals dels nostres avantpassats que els recorrien habitualment i ara estan pràcticament oblidats. Puntuable per a la primera Copa Vallesana de curses per muntanya.

Cursa La Ballesta (Callús, Bages)
Distància: 12km D+440m

Com ja sabeu, la ballesta és un instrument de fusta que s’estira i s’arronsa, per això aquesta cursa fa el mateix. En aquesta edició trobareu un circuit un pèl més curt i amb més desnivell positiu, una mica més de muntanya i un pèl més tècnic. Res que no pogueu fer la gran majoria de mortals. Un circuit pensat per gaudir sense passar-ho malament.

Girona

Trail Rocacorba (Canet d’Adri, Gironès)
Distàncies: 38km D+2200m / 30km D+1700m / 20km D+900m

El cor del Trail Rocacorba tornarà a bategar a Canet d’Adri. A escassos quilòmetres de la ciutat de Girona, us semblarà impossible que estigueu a les portes d’aquest paratge fascinant. Resseguireu els seus corriols i us aturareu per admirar els paisatges que dibuixa la Vall de Llémena. Tothom reconeix la silueta de Rocacorba amb el santuari omnipresent damunt la roca. Tres itineraris que coronen en el punt més emblemàtic del recorregut. 

Lleida

Hivernal Beret-Montgarri (Beret, Val d’Aran)
Distàncies: 17km D+200m / 12km D+180m / 6km D+50m

La primera cursa a Catalunya i la segona de el territori nacional, en modalitat de snowrunning. El córrer sobre la neu és un esport importat dels països nòrdics que a poc a poc va arrelant a Espanya, mantenint així un estímul en els mesos hivernals. La cursa es realitzarà per l’entorn de l’estació d’esquí Baqueira-Beret i serà puntuable per a la primera Copa de España de Snowrunning de la FEDME.


I tots els dilluns, tots els resultats de les curses per muntanya del cap de setmana: