Kilian Jornet i Gemma Arenas, escollits els millors corredors espanyols del 2018. Ragna Debats i Xavier Thevenard s’han alçat amb el guardó com a millors a nivell internacional. Transvulcania i Zegama-Aizkorri aconsegueixen el Trail Award com a millors curses de l’Estat. Ultra Trail Mont Blanc i SkyRace Comapedrosa ho aconsegueixen en categoria internacional. La Transalpine Run i la Pyrenees Stage Run són les millors proves per etapes en una edició que atorga el Trail Award d’Honor a Kiko Soler.

Més de trenta-set mil vots rebuts (37.600) i un període de trenta dies per escollir els millors del 2018 han donat com a resultat els guanyadors dels V TRAIL AWARDS TERRITORIO TRAIL MEDIA, els premis que guardonen els millors atletes de muntanya del 2018 i les millors curses per votació popular, que ha atorgat el 50% del resultat final. L’altre 50% s’ha obtingut gràcies a la votació realitzada per un grup de persones estretament relacionades amb el món del trail. Aquest grup ha estat format per: Anna Comet, Agnès Güell, Goio Larrañaga, Albert Jorquera, Jordi Marimón, José Antonio De Pablo “Depa”, Pedro Alfonso Guerrero “Chito” i Fernando Pérez.

Els guanyadors dels V TRAIL AWARDS TERRITORIO TRAIL MEDIA són els següents:

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA D’ HONOR 2018
Kiko Soler

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CURSA INTERNACIONAL NO ULTRA
Skyrace Comapedrosa

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CURSA ESPANYOLA NO ULTRA
Zegama Aizkorri

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CURSA INTERNACIONAL PER ETAPES
Transalpine Run

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CURSA ESPANYOLA PER ETAPES
Pyrenees Stage Run

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CURSA INTERNACIONAL ULTRA
Ultra Trail du Mont Blanc

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CURSA ESPANYOLA ULTRA
Transvulcania Isla de La Palma

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CORREDORA INTERNACIONAL
Ragna Debats

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CORREDOR INTERNACIONAL
Xavier Thevenard

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CORREDORA ESPANYOLA
Gemma Arenas

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CORREDOR ESPANYOL
Kilian Jornet

En quant als de casa nostra, Kilian Jornet ha tornat a guanyar el guardó en un any que, tot i començar amb una inoportuna lesió, ha guanyat pràcticament tot el que ha disputat, amb victòries a Marathon du MontBlanc, Skyrace Comapedrosa, Sierre Zinal, Trofeo Kima i Glen Coe, a més d’aconseguir la Copa del Món Skyrace i Overall. També ho ha complementat amb projectes personals com la Bob Graham Round, a Escòcia, establint el rècord del circuit en 12h 52 minuts.

Ragna Debats, holandesa de naixement i resident a Matadepera (Vallès Occidental), ha estat escollida com a millor esportista femenina en el millor any de la seva carrera esportiva. Campiona del món de trail IAAF-ITRA a Penyagolosa i la  consecució d’un doble campionat del món ISF, Ultra i Overall, la ratifiquen sense dubte com la millor de l’any.

Ragna Debats, millor corredora internacional 2018 | © TrailCyL

Guardó més que merescut per a Pyrenees Stage Run. Després de tres edicions, la prova s’ha consolidat com un dels destins run&travel del trailrunner internacional. L’atractiu de córrer a través del Pirineu català per etapes, en parella i amb una organització al darrere que es desviu pel corredor ha travessat fronteres.

El Trail Award d’Honor 2018 s’ha atorgat a Kiko Soler, reconeixent la seva trajectòria esportiva i per ser un dels precursors de les curses per muntanya del nostre país.

Foto portada © Jordi Santacana Fotografia