Avui divendres 21 de febrer és un dels dies més esperats per qualsevol corredor de muntanya. La Casa de Cultura de Zegama ha acollit, un any més, el sorteig de dorsals per a la propera edició de la Zegama Azkorri que es disputarà del 22 al 24 de maig pròxims. La prova, que any rere any bat rècords de preinscripcions, ha arribat aquest 2020 a les 12.564 sol·licituds, gairebé un 20% més que l’any passat, per a les 225 places disponibles, el que converteix el dorsal de Zegama Aizkorri en el més car del trailrunning mundial.

Fins a 61 corredors catalans han sortit agraciats amb un dorsal. Aquí podeu veure la llista de tots ells. La probabilitat d’aconseguir un dorsal era de gairebé 55 a 1, o el que és el mateix: 55 pretendents per a cada dorsal, encara que les possibilitats no són les mateixes per a tots. Hi ha diversos condicionants, millores implantades per l’organització al llarg de les edicions de Zegama, que augmenten les possibilitats dels que porten diversos anys intentant posar-se en la línia de sortida sense aconseguir-ho. La distribució de les places a Zegama Aizkorri i les possibilitats dels inscrits al sorteig han estat les següents:

150 dorsals reservats per l’organització per als compromisos de la prova.
125 dorsals per a tots els que han finalitzat la totalitat de les edicions de la Zegama Aizkorri.
225 dorsals per sortejar entre els preinscrits. Descarregueu tot el llistat en aquest enllaç.

Tanmateix s’ha fet el sorteig dels 150 dorsals per a la Cursa Vertical, que es celebrarà el divendres 22 de maig. Per participar a aquesta cursa s’han rebut fins a 768 sol·licituds. Fins a 34 corredors catalans seran de la partida. Podeu descarregar aquí el llistat.

Foto portada: Aaron Shimmons