La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha creat un circuit de curses per muntanya amb l’objectiu de promoure l’esport infantil i per a millorar el nivell esportiu dels corredors de muntanya en categories inferiors als 12 anys.

Els fills dels, aleshores, primers corredors per muntanya han crescut amb l’estima d’aquest esport i l’edat dels seus aficionats és més primerenca. És per aquest motiu que, d’uns anys ençà, han començat a néixer escoles de trail amb la necessitat de cobrir la franja de joves pre-benjamins fins a l’edat adolescent. Actualment, existeixen més d’una vintena a ple rendiment repartides pel llarg i ample de la geografia catalana.

Arrel d’aquest creixement, les diferents escoles de trail i la FEEC van unir esforços per a crear un comitè de treball i alinear interessos comuns i crear sinèrgies per a fer créixer la pràctica de les curses per muntanya entre els nens/es d’edat infantil. Aquest comitè, encapçalat per un corredor d’alt nivell com en Pere Rullan, serà l’encarregat de regular les competicions de muntanya de menors de 12 anys dins l’àmbit català i dins del marc de les competicions oficials de les Curses per Muntanya de la FEEC. Trobareu més informació en el seu Reglament.

Per aquesta primera edició hi formaran part cinc proves:

Cal recordar que a Catalunya existeixen prop d’un centenar de curses per muntanya infantils. Podreu trobar el calendari complert en aquest enllaç.