Donar la volta a la comarca d’Osona, un somni fet realitat per l’ultrafondista català Javier Puit. Bé es podria titular així aquesta aventura que rondava des de feia temps pel seu cap: “Va ser durant els anys que vaig viure a Torelló i pujava cada setmana al santuari de Bellmunt. És un gran mirador de la plana de Vic i quan s’embolcallava per la boira, amb els perímetre muntanyós de la comarca a la vista, deixa un panorama espectacular. Vaig pensar que fer tota la volta a la comarca seria una ruta cinc estrelles”. Després de mirar mapes i com enllaçar cada tram, en va sortir un recorregut de 174 quilòmetres i 7.000m de desnivell positiu (descarregueu aquí el track).

Per aquesta aventura, va triar al seu company i amic Salvador Vilalta. Tot buscant un entrenament per preparar la prova andorrana Eufòria -Andorra Ultra Trail-, i després de descartar la desaparescuda Ultra Trail Les Fonts, van posar fil i agulla al projecte. Però no van estar sols; amics i coneguts, engrescats per la fita, van acompanyar a la parella esperontant-los fins a completar el repte.

Salvador Vilalta i Javier Puit van partir del santuari de Bellmunt a les sis del matí de dissabte i van recórrer la comarca d’Osona tot passant per les poblacions de Rupit, Viladrau, Seva, Sant Bartomeu del Grau i Torelló, cercant de nou Bellmunt després de 35 hores i 55 minuts. “El que més ens fa feliç és haver-ho compartit amb amics, que s’han organitzat per ajudar-nos amb tot el que ens feia falta”.

Per a qui no conegui a aquestes dues bèsties de l’ultrafons, direm que compten en el seu extens currículum proves d’envergadura com el Tor des Géants (330km), Ultra Trail Tour du Mont-Blanc (170km), Eufòria (233km) i Ronda dels Cims (170km) d’Andorra Ultra Trail.