Samuel Dávila i Caitlin Fielder brillen en el Trail Costa Brava

947

Una autèntica cursa de muntanya banyada pel mar. Aquesta és la descripció d’un Trail Costa Brava on les gràfiques de quilometratge i desnivell serveixen per a poc. El perfil abrupte i escarpat de la Costa Brava la converteixen en una de les curses més exigents. Sorra, arrels, roques; els afortunats en córrer s’han trobat un terreny d’allò més heterogeni. La cursa reivindica aquest tresor del litoral català els 365 dies a l’any. Alguns creuen conèixer la Costa Brava per haver passat hores estirats en una tovallola. Aquest joc va molt més enllà dels anuncis de televisió. Els amants del trail running sí que saben per què li diuen la brava.

Algunes zones urbanístiques van castigar la Costa Brava en el passat, però encara és possible dibuixar itineraris purs i salvatges. Per aquesta raó Klassmark no cessa en la seva obsessió de lluitar contra el canvi climàtic i els seus efectes. Cursa rere cursa posa tota la seva maquinària a funcionar per organitzar esdeveniments responsables i sostenibles. No es tracta d’una opció, sinó d’una imposició. No existeix un altre mètode possible. La caravana de Klassmark ha passat per Palamós sense deixar empremta; una empremta que sí que perdurarà al cor de tots els corredors que s’han penjat un dorsal del Trail Costa Brava.

Samuel Dávila i Caitlin Fielder recordaran sempre aquest 25 d’abril. Tots dos han estat els dos grans protagonistes del recorregut Trail de 23 quilòmetres i 700 metres de desnivell positiu, la distància reina en cancel·lar-se el recorregut Marathon. La prova també era puntuable per a les Trail Running Series, la Copa Catalana de Trail de la Federació Catalana d’Atletisme. Tots aquests al·licients s’han traduït en una línia de sortida de molt nivell. Només cal mirar els noms del podi per adonar-se’n.

El veneçolà resident a casa nostra Samuel Dávila s’ha alçat amb la victòria amb 1:41:54 després d’una frenètica lluita amb el francès Romuald Brun. La victòria s’ha decantat a favor de Dávila en els últims metres on ha mostat un punt més de velocitat. El belga Syfer Felix ha tancat un podi d’allò més internacional. En la baralla femenina la victòria porta segell neozelandès. Caitlin Fielder ha aturat el cronòmetre en 1:57:21 i per davant d’una primera espasa mundial com Ragna Debats. Laia Montoya les ha flanquejat en un podi amb molt honor.

La festa l’ha tancat l’Express de 14 quilòmetres i 300 metres de desnivell positiu. Una distància amb un quilometratge més explosiu on ha sobresortit Raoul Raus amb 56:01:01 i Anna Prat amb 1:11:48. Tots dos han lluitat fins a l’últim sospir per inscriure el seu nom en el palmarès d’un Trail Costa Brava que ha tornat a enamorar a tots els seus participants. El 2020 va ser l’última cursa de Klassmark pre pandèmica i, ara, amb protocols d’actuació segurs i responsables, a poc a poc es va recuperant la nova normalitat. Una normalitat que manté l’essència de les curses de muntanya: els seus recorreguts. Els que han corregut el Trail Costa Brava saben de què parlem.

Foto portada: Ferran Soler / Klassmark