Núria Gil i Jan Margarit es coronen campions d’Espanya a Liencres

Miquel Corbera en sub23 i Eric Lore en sub20 també es fan amb el títol nacional

1247

Núria Gil (CE Penedès) i Jan Margarit (CA Granollers), en categoria absoluta, i Miquel Corbera (CA Montornès) en sub23, s’han proclamat campions d’Espanya de Curses de Muntanya de la RFEA, celebrat aquest cap de setmana a Liencres (Cantàbria). Eduard Hernández (CE Penedès) es faria amb la quarta posició en un campionat que ha comptat amb una participació d’uns 500 corredors i que la victòria tenia una triple recompensa: títol nacional i dos bitllets, un per l’Europeu de Portugal i un altre per al Mundial de Tailàndia

La cursa absoluta femenina es va disputar la tarda de dissabte. Oihana Kortazar va imposar el seu ritme en la sortida, seguida de la sub-23 Sara Alonso, Núria Gil i Yolanda Martín. Però en la pujada al Tolío, Núria Gil va imprimir un canvi de ritme suficient com per agafar distància respecte a les seves perseguidores i arribar primera a la platja de Canallave al Parc Natural de les Dunes de Liencres, després dels 16 km de la prova absoluta, en 1:12:43.

La catalana, que l’any passat va estar pràcticament aturada per una lesió al peu, ha tornat amb força a la competició: “no m’esperava poder aconseguir el bitllet per al Mundial de Tailàndia, això és un premi extra”

Recordem que en 2019 Núria Gil ho va guanyar tot a Catalunya, guanyant els títols nacionals de curses tant de la FEEC, a Berga, com de la FCA a Camprodon.

La segona posició va ser per Yolanda Martín (1:13:21), també amb premi extra, un bitllet per al proper Europeu de Portugal. La tercera posició va ser per a Oihana Kortazar (1:13:45). Respecte a la classificació sub-23, Sara Alonso (1:14:43), que va ser quarta absoluta, es va fer amb el títol de la seva categoria, seguida de la catalana Maria Carner (1:18:44) i Laura Domene (01:18:50).

En la categoria sub-20, de 8 km, Claudia Gómez (40:23) també es va dur triple premi: campiona d’Espanya, bitllet per l’Europeu i plaça per al Mundial. La subcampiona va ser Gemma Rebollo (41:14), mentre que Claudia Corral es va endur la medalla de bronze (41:14). Jimena Blanco, atleta sub-18 que competia fora de concurs, va creuar segona la línia de meta (40:47).

En categoria sub-20 masculina, també de 8 km, el triple premi de victòria i bitllets per Europeu i Mundial va ser pel català Eric Lore (33:15), campió d’Espanya. Subcampió i bitllet per a l’Europeu va ser per a Ekain Larrea (33:39) i bronze va ser Álvaro Osanz (33:58).

Resultats Absoluta Femenina i sub-20

Jan Margarit es penja l’or i treu bitllet per l’Europeu i Mundial

La cursa masculina es disputava el matí de diumenge i amb un nivell de corredors realment altíssim. Jan Margarit sortia disposat a liderar la prova des del principi en els primers quilòmetres imprimint un ritme prou fort com per marcar la diferencia al capdavant. I així ha estat, demostrant superioritat i seguretat en cada metre dels 16 quilòmetres del recorregut fins a proclamar-se campió amb un temps de 1:02:26. Per darrera, Alejandro Garcia (1:03:05) aconseguiria el sots-campionat, mentre que Antonio Martínez i el català Eduard Hernández es jugarien el tercer calaix del podi en l’esprint final, que es decantaria pel de Crevillent en 1:03:15.

En categoria sub-23 masculina el català Miquel Corbera (CA Montornès), cinquè absolut, es faria amb un merescut triomf. El basc Gontzal Murgoitio Esparza (1:05:47) seria segon i Ferran Belda (1:07:41) tancaria el podi masculí.