La selecció catalana de la FEEC es desplaça a Albánchez de Mágina (Jaén) per a la disputa del campionat estatal de curses per muntanya, que se celebrarà els propers 1 i 2 de maig. El combinat català espera repetir el bon paper demostrat en la seva estrena de la temporada a Peñón Xtreme, on van aconseguir tornar a casa amb 10 dels 18 podis possibles al sarró.

La Mágina Sky Race ha estat l’escenari escollit per la FEDME per albergar els Campionats d’Espanya de Curses per Muntanya de la FEDME. I diem campionats en plural perquè serà la primera vegada que es juguin en un mateix cap de setmana els títols vertical i en línia, format molt més atractiu que per separat.

Tanmateix també es disputarà el títol per seleccions Autonòmiques, on la Selecció Catalana intentarà defensar el títol per equips aconseguit en la prova vertical del 2020, precisament en la Mágina Sky Race.

Programa

La prova vertical arrencarà el dissabte 1 de maig a partir de les nou del matí des del Paseo del Parque de Albánchez de Mágina. Els corredors sortiran cada 30 segons, sent l’elit els últims en sortir. El recorregut, de 3km i 980m positius, uneix el poble amb el cim del Pico Aznaitín, de 1.750 metres d’altura.

Diumenge es disputarà la Sky Race, de 28 quilòmetres i 2.300m de desnivell positiu, amb sortida a la veïna població de Torres de Mágina. Un circuit força exigent i trencacames a través del Parque Natural de Sierra Mágina que farà exprimir al màxim les capacitats dels corredors. Tres grans pujades marcaran l’esdevenir dels corredors i on creiem que es pot trencar la cursa: la del Puerto, el temible ascens vertical al Pico Aznaitín i la pujada a les proximitats del Cerro Monteagudo.

Una selecció amb moltes espases

La flor i nata de la selecció catalana estaran a Jaén, amb una llista de molt nivell. Sens dubte, un dels principals estendards d’aquesta selecció serà en Jan Margarit. El de Matadepera torna a la Selecció Catalana amb un estat de forma excepcional tal i com va demostrar en el KV al Sobrepuny, amb rècord de la prova inclòs, i amb el títol estatal de curses de muntanya de la RFEA aconseguit el passat cap de setmana.

Un campionat que veurà el debut amb la samarreta quadribarrada de corredors experimentats com Raul Butaci, Rosa Navarro, Georgina Gabarró i Mireia Pons. Capítol a banda mereixen els joves Sergi García (23) i Anna Guirado (21), sent les sorpreses agradables de la temporada amb resultats força destacables tot i la seva joventut.

L’equip absolut el composaran: Jan Margarit, Eduard Hernández, Sergi García, Isaac Barti, David Vidal, Arnau Cases, Raul Butaci, Jordi Bolet, Josep Morales, Widred Lladó, Pere Rullán, Rosa Navarro, Anna Guirado, Georgina Gabarró, Laia Aguilar, Carla Esclusa, Mireia PonsSilvia Puigarnau i Clàudia Sabata.

Els joves, amb tot l’equip

Pel que fa a les categories inferiors, els convocats juniors són: Albert Pérez, Josep Miret, Oriol Joan, Sergi Cabeza, Ramón Caballeria, Mireia Luschër, Laia Gonfaus, Maria Costa i Núria Tarragó, que també debuta amb la selecció.

I els juvenils Gael Álvarez, Jan Castillo, Ïu Jaume, Ïu Net, Aniol Pujiula, Martina Gonfaus, Berta Guitart, Ares TorraJoana Planas i les debutants Aroa Berenguel Lina Escura.

Foto portada: Roger Salanova