Córrer contra el sol. El projecte, nascut d’un boig per la muntanya i amant dels reptes impossibles com és en Marc Fernández, es farà realitat aquest dissabte 1 de maig sota el nom de ‘The Peaks of the Sun’, amb l’organització del Club Patxanguerus d’Alforja i trail.cat.

La travessa tracta d’enllaçar la platja d’Almadrava a trenc d’alba, situat a l’extrem sud de la comarca del Baix Camp, i de forma autosuficient i sense marcatge cercar el cim del Tossal de la Baltasana (1.203 m), a l’extrem nord de la comarca, abans de que s’amagui el sol. Precisament el dia 1 de maig, el sol tindrà una durada exacte de 13 hores i 59 minuts. Aquest serà el temps màxim per a completar l’inversemblant recorregut.

La ruta, d’aproximadament uns 80 quilòmetres, resseguirà els cims més emblemàtics que té la Costa Daurada, com la Tossa de l’Alzina, el Puntaire o el cim dels Avencs, la Serra de Llaberia, la Mola de Colldejou, la Serra de l’Argentera-Pradell, el Portell del Peiró, el mirador d’Alforja, els gorgs de la Febró o la bellesa de Siurana per finalitzar a Prades, al capdamunt del seu cim més emblemàtic: el Tossal de la Baltassana. Per rematar-ho, aquest últim ascens serà cronometrat i els més ràpids tindran premi especial, gràcies a la col·laboració de Decathlon Tarragona.

Fins a 62 corredors prendran part d’aquesta aventura. Un repte que a més tindrà un caire solidari, ja que l’únic requisit indispensable per a participar és l’entrega de 10 quilos d’aliments que es destinaran al Banc d’Aliments.

Entre els participants hi figuren noms ben coneguts del món ultrero, curtits de mil batalles i amb un extens currículum a les seves espatlles: Joel Jaile, Oriol Antolí, Albert Herrero, Javier Puit, José Manuel Ruiz, José SamaniegoJulián Morcillo, Imanol Aleson, Albert Giné o Victor del Águila. En noies destaquem a Elena Calvillo, Ari Casajuana i Isabel Pelegrina.