L’alpinista paretà ha aconseguit aquest matí coronar en solitari el cim del Broad Peak (8.047m), situat al Karakoram, després de 12 hores de dur ascens. Mingote ha aprofitat la finestra de bon temps d’aquest cap de setmana per inciar l’ascens, després de patir dures condicions meteorològiques en els últims dies, on la neu i el vent han fet desistir l’intent a cim. El català ha anat acompanyat per Lluís Cortadellas, que ha tingut que donar mitja volta en l’atac al cim.

Ascenso al Broad Peak

Aquí tenéis la simulación del ascenso de Sergi Mingote 3×8000 Solidary Project al Broad Peak!

Gepostet von Øn Coach Communication am Montag, 16. Juli 2018

Aquest assoliment només és el primer esglaó del repte 3x2x8000, on té previst coronar sis cims de vuit mil metres en només un any: L’Everest (8.848m), el K2 (8.611m), el Kanchenjunga (8.586m), el Lhotse (8.516m), el Manaslú (8.047m) i el recent assolit Broad Peak. Aquesta fita no ha estat mai aconseguida anteriorment i faria inscriure el seu nom al récord Guiness.

Arribat de nou al camp base, el proper destí de Sergi Mingote serà el cim del K2, pròxim al Broad Peak.

Broad Peak, el dotzè cim més alt del món

El Broad Peak (Pakistan, 8.047m) és una muntanya de la regió de Baltoro Mustagh (Karakoram). Pal Chan Ri o Falchen Kangri són els seus noms originals, que signifiquen “pic ample”. Va ser el primer vuit mil en pujar-se sense portejadors ni oxigen. Els primers en trepitjar el cim van ser els austríacs Hermann Bulh, Kurt Diemberger, Markus Schmuck i Fritz Wintersteller (09-06-1957). El primer ascens espanyol va ser el format per Manuel Hernández i Enric Pujol (05-08-1981), aquest últim mor durant el descens. De fet, és una de les muntanyes amb més ascencions, junt amb Everest, GII i el Cho Oyu.

Sergi Mingote, a peus del Broad Peak, camí del repte 3x2x8000 | © Sergi Mingote