L’alpinista català ha assolit aquest matí el cim del Lothse (8.516m), la quarta muntanya més alta del món. L’atac al cim s’ha realitzat aquesta matinada des de camp 4, a 7.700m d’alçada, en una cordada on s’han sumat els alpinistes Ali Sadpara, el brasiler Moeses Fiamonici i el xilè Juan Pablo Mohr.

La previsió d’una entrada de vents forts en alçada durant les pròximes hores han precipitat l’ascens dels expedicionaris, que decidiren compartir una sola tenda i material des de que van partir del Camp 2, a 6.480m, en el seu assalt al cim.

La intenció de Mingote és la de baixar inmediatament fins el Camp 2 i emprendre els pròxims dies l’ascens a l’Everest.

Foto © Facebook Sergi Mingote

D’aquesta forma, Sergi Mingote aconsegueix coronar el seu quart cim de vuit mil metres en el seu ambiciós projecte 2x3x8000 Solidary Project, on té previst fer l’ascens de sis dels vuit cims de 8.000m del planeta en tant sols un any i sense oxigen suplementari: Everest (8.848m), Kanchenjunga (8.586m), Dhaulagiri (8.167m) i els recents assolits K2 (8.611m), Lothse (8.516m), Manaslu (8.163m) i Broad Peak (8.047m).

El Lothse, la quarta muntanya més alta del món

El Lothse (8.516m), que significa “Pic Sud” en tibetà, representa la quarta muntanya més alta del planeta. Es troba situada en la frontera entre la regió sud del Tibet, a Xina, i la regió de Khumbu, al Nepal, ben a prop del gegant Everest amb el que queda connectat a través del Coll Sud.

No va ser fins el 18 de maig de 1956 quan va ser coronat per primer cop pels suïssos Fritz Luchsinger i Ernst Reiss.

Foto portada © Facebook Sergi Mingote