La marca UTMB® desembarca a la comarca de la Val d’Aran per l’any 2020 amb una nova prova de la seva factoria i amplia fins a cinc els esdeveniments de la marca que donarà via directa per a participar a la mítica prova francesa sense passar pel sorteig.

Ho mereixia. La comarca de Val d’Aran és considerada per a molts com la “Chamonix del Pirineu”. El seu territori ple de valls, rius i muntanyes que freguen els tres mil metres d’alçada mereixien un esdeveniment a l’alçada del seu patrimoni natural. “El lloc té un potencial increïble per a ser un destí líder en curses per muntanya i treballarem conjuntament amb l’equip UTMB® per oferir als participants una experiència única”- ha declarat Xavier Pocino, CEO d’ InAran Sports, empresa organitzadora de l’esdeveniment, i cap visible de la Trail Molières 3010.

Tot i que encara no es saben els detalls de l’esdeveniment, que s’anunciaran el proper mes d’agost coincidint amb la celebració d’UTMB, a Ultres Catalunya hem pogut saber que es pretén realitzar una prova d’uns 150km que doni la volta a gran part de la comarca i dues d’uns 50 quilòmetres que descobreixi el territori de Nauth Aran i Baish Aran.

La bona notícia ha causat sorpresa entre els altres organitzadors  de curses per muntanya a Val d’Aran, desconeixedors de l’acord i les reaccions no han trigat a sortir:

Albert Pastor, director Ultra Naut Aran:  “Crec que és una molt bona proposta per atreure més turisme actiu a Val d’Aran més enllà de la temporada d’esquí, però que alhora s’ha d’anar amb compte. Desconec fins a quin punt UTMB veu la muntanya com un pur negoci o com un producte a explotar i aconseguir els màxims beneficis. D’altra banda, esperem formar part del projecte, però de moment ningú ens ha dit res..”.

Nacho Sacau, director Montlude Skyrace: “Contents per la notícia perquè donarà vida a la Val d’Aran. Esperem que comptin amb tot el territori i les organitzacions que hi formem part”.

Així doncs Val d’Aran es suma als altres quatre esdeveniments by UTMB® com Mont-Blanc, Omán, Gaoligong y Ushuaia. La nova política de la marca permetrà als finishers recollir les “Running Stones” i obtenir una inscripció directa per a la cursa UTMB® Mont-Blanc de la seva elecció sense haver de passar per sorteig.