L’ Escola de Trail del Club Excursionista L’Areny de Mont-roig del Camp te el mateix esperit de fomentar l’esport, donar a conèixer el nostre entorn mitjançant diferents activitats, així com fomentar el respecte per a la natura i la convivència amb les persones.

NOM: Escola d’Atletisme de Mont-roig del Camp

POBLACIÓ: Mont-roig del Camp (Baix Camp)

WEB: www.celareny.cat

EDATS ESCOLA ESPORTIVA: Actualment som uns 13 monitors, tots voluntaris, que entrenem uns 66 nens amb edats a partir de 6 anys. Bona part dels monitors son pares del nens que estan a la pròpia escola i que ens uneix l’atletisme i les curses per muntanya.

També tenim escola d’adults, amb uns 40 alumnes.

DIES ENTRENAMENT: Fem classes per els nens dos dies per setmana, una hora per sessió i puntualment, fem alguna activitat el cap de setmana, sobretot als nens mes grans.

Respecte als adults, tenim alumnes de tots els nivells, des de persones que estan començant fins a persones que competeixen curses de muntanya de  llarga distancia. Igualment fem dos dies per setmana de classes variades (tècnica de carrera, potència, pujades, sèries, etc.). També fomentem que hi hagi sortides al cap de setmana entre els alumnes que tinguin nivells similars (intentem potenciar la part social). Al cap de setmana els rodatges solen ser per muntanya ja que el nostre entorn acompanya i molts ja provenen de les curses de muntanya o bé de l’excursionisme.

HISTÒRIA: L’escola d’atletisme neix al estiu del 2018 amb la intenció de fomentar l’esport i l’activitat física tant a nens com a adults interessats en l’atletisme i les curses per muntanya.

FUNCIONAMENT: Amb els nens, com som una escola relativament nova, estem potenciant la tècnica i la dinàmica de carrera així com intentem que els nens poc a poc vagin agafant l’hàbit de córrer i millorant la forma física. Ho fem principalment amb jocs on intercalem tècnica de carrera, i poc a poc anem introduint sèries i farlecks, però sense intensitat elevada de moment, ja que estem començant.

COMPETICIONS: Poc a poc anem tenint nens interessats en competir i  un grup de adolescents i pre-adolescent tenen una classe mes (3 a la setmana), una mica més tècnica, que els ajuda a millorar en les competicions. A dia d’avui proposem competir en els cross escolars del Baix Camp i del Camp de Tarragona i solem tenir un grup que hi va anant amb assiduïtat.

També fomentem la participació en activitats de l’entorn que poden ser adients per les edats dels nens com les curses més assequibles i caminades organitzades pel Club CE l’Areny, com la cursa dels nassos o la caminada de la cursa 4 termes, o bé alguna cursa popular del entorn, com curses a Hospitalet o a Miami.

En resum, som un col·lectiu amb moltes ganes i il·lusió, que em començat fa poquet, i que anem consolidant l’esport entre els nens i adults del poble i voltats