La prova montserratina, que estrenava el circuit de les Skyrunner National Series, col·loca a ambdós corredors com a líders provisionals. Andreu Simón i Marta Molist s’enduen el triomf en la distancia més curta, la mítica cursa de l’Alba, que enguany celebrava la seva 32a edició.

La Marató de Montserrat celebrava la seva sisena edició amb un recorregut a través del seu Parc Natural. Un itinerari que visitava els indrets més emblemàtics de la muntanya mágica de Catalunya, com el Pla de Sant Miquel, el coll de Porc, el refugi de Vicenç Barbé o el mateix santuari, sense oblidar el mític ascens a Sant Jeroni (1.237m) combinant més de 1.200 graons amb trams de sender.

El veneçolà Samuel Dávila va demostrar el seu domini en el massís i, tal i com va fer a la passada Monserrat Skyrace, va guanyar amb claredat amb un estratosfèric temps de 4 hores, 8 minuts i 19 segons. Sens dubte, una de les grans revelacions de la temporada que, mica en mica, es va fent forat i sense soroll es posa líder del circuit. David Adan (4:14:41) i Georgel Comanas (4:25:30) completarien el podi masculí.

Més disputada va ser la cursa femenina, on Teresa Moyano va tenir que suar de valent per emportar-se la victòria (5:35:53) davant una lluitadora Alba Ribera (5:39:56). Molt més distanciada entraria Marta Batalla (5:51:18) per tancar el podi femení.

(Esq a dreta) Marta Molist, Mònica Comas i Andreu Simón | © Roger Correm / Inverse

La històrica Cursa de l’Alba, una de les curses per muntanya més antigues de Catalunya, celebrava la seva 32a edició amb un cartell de luxe. El tradicional circuit de 24 quilòmetres i 1.100m positius també prenia com a sortida la localitat de Collbató, fent el mític ascens fins a Sant Jeroni. Com no podia ser d’una altra manera, Andreu Simón s’enduia el triomf (1:55:03) per cinquena vegada consecutiva! Un autèntic domini de la muntanya montserratina. Res han pogut fer Guillem Campeny (2:00:04) i Marc Marmol (2:04:21), segon i tercer respectivament.

En dones, treballada victòria de Marta Molist (2:22:59) davant Mònica Vives (2:29:14) i Marta Llagostera (2:39:24).

Cal recordar que enguany, i com a gran novetat, les Skyrunner National Series Spain-Andorra (SNS)  i Gran Premio TUGA Copa de España de Carreras por Montaña en Línea FEDME s’unifiquen sota un mateix rànquing, tot i que ambdos circuits funcionaran de manera independent.