L’alpinista català ha coronat aquest migdia el cim del Manaslu (8.163m), la vuitena muntanya més alta del món, per la seva vessant NE coneguda com la ruta normal. Mingote decidia ahir mateix, junt amb el brasileny Moeses Fiamoncini, realitzar l’atac al cim directament del Camp 3 per evitar l’alentiment de les múltiples expedicions comercials que esperen fer l’ascens en els propers dies. De fet, ha estat dels primers alpinistes en coronar el cim aquest any junt amb els sherpes que han fixat les cordes per a les diferents expedicions.

En les properes hores s’espera l’arribada de Sergi Mingote al camp base del Manaslu i, si tot va bé, es traslladarà els propers dies en helicòpter fins al camp base del Dhaulagiri i intentar el seu ascens. Recordem que Mingote va arribar al Nepal el passat 14 de setembre acompanyat dels alpinistes Jordi Bosch Barraca i Patxi Goño, però aquests decidien tornar a casa després de completar l’aclimatació.

El passat 23 de juliol, Sergi Mingote coronava el cim del K2. Només 64 dies després, l’alpinista català aconsegueix el tercer esglaó del projecte 3x2x8000 Solidary Project, on té previst coronar sis cims de vuit mil metres en tant sols un any i sense oxigen suplementari: Everest (8.848m), Kanchenjunga (8.586m), Dhaulagiri (8.167m) i els recents assolits K2 (8.611m), Broad Peak (8.047m) i Manaslu (8.163).

El Manaslu, vuitè cim més alt del món

El Manaslu (8.163m) és la vuitena muntanya més alt del món, ubicada en l’Himalaia del Nepal, massís de Gurkha, també anomenat Kutang I. Els primers en trepitjar el cim van ser el japonès Toshio Imanishi junt amb el sherpa Gyaltsen Norbu (9-5-1956). El primer ascens espanyol va ser el format per Gerardo Blázquez i Jerónimo López junt amb el sherpa Sonang (26-4-1975), mentre que els primers alpinistes catalans en conquerir el cim van ser Antonio Montalbán i Josep Nogueres (22-4-1999).