La Goldsteig Ultra Race és la segona cursa a peu més llarga d’Europa, amb una distància de 661 quilòmetres de recorregut i 19.000m de desnivell positiu i en autosuficiència. Robert Kovacs guanya per tercera vegada consecutiva.

L’ultratrail va donar inici el passat divendres 14 de setembre a la població de Marktredwitz i recorre el sender més llarg d’Alemanya, el Goldsteig -inaugurat el 2007 i marcat amb pintura groga- que s’endinsa al Parc Nacional Selva Bàvara i finalitza a Neunburg Vorm Wald. No és tracta d’una cursa d’alta muntanya -el sostre de la prova és el Grober Arber, de 1.453m d’altitud-, però les 192 hores per completar el recorregut la fan una prova molt exigent. En les quatre primeres edicions hi han participat fins a 131 corredors, dels quals només 44 han aconseguit finalitzar. El català Joel Jaile va ser el primer guanyador al 2014, necessitant fins a 170 hores i 7 minuts per completar el recorregut.

En aquesta edició 2018 van prendre part fins a sis catalans entre els 44 corredors seleccionats per currículum esportiu. Alfredo Corralero i Oriol Borràs han aconseguit finalitzar amb un temps de 188 hores i 10 minuts. L’hongarès Robert Kovacs aconseguia la seva tercera victòria parant el cronòmetre en 160 hores i 18 minuts.

Per la seva banda, Joan Trabal i Daniel Rodríguez han arribat fins al quilòmetre 488 quilòmetres després de 152 hores aproximadament, convalidant la seva participació amb la modalitat mitjana de l’esdeveniment.