Sis catalans a la Hong Kong 100, tret de sortida de la Ultra Trail World Tour

2478

El proper dissabte 23 de gener es donarà el tret de sortida a la tercera edició del circuit internacional Ultra Trail World Tour, amb la disputa de la Vibram Hong Kong 100. La cursa, de 100km i 4.500m de desnivell acumulat, començarà a Pak Tam Chung –a la península de Sai Kung- i recorre el famós sender Maclehose, travessant paisatges espectaculars per platges, boscos antics i senders naturals. El recorregut coronarà el pic més alt de Hong Kong, el Tai Mo Shan (957m).

Allà hi han viatjat fins a sis catalans: Ferran Cabré, Jordi Esperalba, Jaume Bartés i els favorits Pau Bartoló, Jordi Gamito i Pau Capell.

El berguedà Pau Bartoló (Buff Pro Team) encara aquesta cursa un mes abans del seu repte a Lapònia (200km en solitari i en autosuficiència) i, tot i anar una mica just de preparació, serà “una experiència nova per mi i amb una cultura diferent. Volia provar una prova nova del circuit de la UWT i Hong Kong m’atrau. Vaig amb la única pretensió de finalitzar la prova, amb ganes de gaudir-la”.

Jordi Gamito (WAA Team) s’estrenarà com corredor d’aquest equip internacional i espera que les coses li vagin igual de bé que l’edició passada on, recordem, va aconseguir una magnífica cinquena posició general: “El més important que tinc al cap és gaudir la cursa al màxim i treure un bon test de cara a la llarga temporada que m’espera; el resultat és un afegit. Vaig quedar molt content del tracte de l’organització en l’edició passada”.

Després de guanyar l’Spain Ultra Cup, el santboià Pau Capell (Compressport Team) dona un salt qualitatiu competint al circuit internacional de la Ultra Trail World Tour amb la intenció “d’adquirir experiència i aprendre molt. Participaré a Hong Kong, Transgrancanaria i Madeira per puntuar i disfrutar, per després buscar resultats en altres proves”. Per a Pau, el recorregut li és familiar: “A finals de l’any passat vaig participar a la Trailwalker Hong Kong, i el seu recorregut és pràcticament el mateix que la VHK 100 UT, tret d’uns deu quilòmetres. Com ja es va veure l’any passat, és una cursa molt ràpida (Yan Long Fei en va ser el guanyador de l’edició passada amb una mitjana de 10km/h) i ho he entrenat específicament”.

Una de les baixes d’última hora serà la de Núria Picas (Buff Pro Team), que encara no es veu prou preparada per encarar una competició amb prou garanties.

Pau Capell, Yeray Dyrun i Pau Bartoló entrenant per HOng Kong. Foto (c) Pau Capell
Pau Capell, Yeray Dyrun i Pau Bartoló entrenant per Hong Kong. Foto (c) Pau Capell