Sis medalles pels catalans al Campionat del Món Juvenil d’Skyrunning ‘vertical’

Ïu Net es penja la primera medalla d'or del Mundial. Destacada actuació dels corredors catalans que sumen, a més, quatre plates i un bronze a la prova vertical

1007

La Vertical Skyrace Comapedrosa ha donat el tret de sortida del sisè Campionat del Món Juvenil d’Skyrunning, organitzat per la International Skyrunning Federation (ISF).

Els 180 corredors, d’entre 15 i 23 anys, han salvat els 1.000 metres de desnivell positiu que separa l’estació del Telecabina Josep Serra d’Arinsal i el cim de l’Alt de la Capa, a 2.580m d’altitud, en una distància de tant sols 3,5 quilòmetres.

Espanya suma set medalles (6 catalanes) Mundial Juvenil Skyrunning 2022

I no podia començar millor la participació del planter català en aquest mundial. Els cadets Biel Sagués (CE Moianès Independent), en la seva estrena en un campionat del món juvenil, i Gabriela Lasalle (AE La Mitja del Castell) s’ha penjat la medalla de plata, aquesta repetint el mateix resultat que el passat campionat celebrat a Gran Sasso.

En juniors, el nom propi ha estat el d’ Ïu Net (Trail Xics Montseny). El de Sant Esteve de Palautordera ha imposat el seu domini de forma abrumadora i s’ha emportat la medalla d’or en la prova vertical, repetint l’èxit de l’últim mundial. Un metall que ha lluitat de valent davant el seu company Iu Jaume (Ass.Esp. i Cult. Capgirell), que ha pujat al segon esglaó del podi masculí amb una plata. L’aragonesa Carrodilla Cabestre rellevaria a la corredora canària Moana Lilly, absent en aquesta edició, com a campiona junior.

En categoria sub 23, els esportistes catalans arrodonien la jornada amb dues medalles més. Núria Tarragó (Foment AE Sallentí) es penjava la plata, mentre que Isaac Barti (Centre Excursionista d’Olot) es faria amb el bronze. Carla Esclusa (AE Mountain Runners del Berguedà) es quedaria a tant sols 8 segons del podi i es conformaria amb la quarta posició.

PODIS VERTICAL MUNDIAL JUVENIL SKYRUNNING 2022: 

PROMESES:

  • Masc: Ryunosuke Omi (JAP) 39:00; 2. Sven Koch (39:38); 3. Isaac Barti (CAT) 40:57
  • Fem: 1. Magali Salomon (50:21); 2. Núria Tarragó (CAT) 52:12; 3. Maria Nikolova (53:23); 4. Carla Esclusa (CAT) 53:31

JUNIOR

  • Masc: Ïu Net (CAT) 38:14; 2. Iu Jaume (CAT) 41:18; 3. Raoul Raus (41:46)
  • Fem: 1. Carrodilla Cabestre (ESP) 46:16; 2. Ida Waldal (46:59); 3. Rosie Woodhams (53:03) (…) 6. Berta Guitart (CAT) 56:33

CADETS

  • Masc: 1. Charlie Allmond (UK) 41:25; 2. Biel Sagués (CAT) 41:48; 3. Max Palmitjavila (AND) 42:25
  • Fem: 1. Iver Synstnes (NOR) 47:04; 2. Gabriela Lasalle (CAT) 50:00, 3. Karen Kobayashi (JAP) 52:29

CLASSIFICACIONS COMPLETES VERTICAL RACE

L’Skyrace, amb més possibilitats de medalla

La competició al Campionat del Món Juvenil es reprendrà diumenge. Amb sortida i arribada del telecadira SURF d’Arinsal, els diferents recorreguts es disputaran en gran part en alçada, fregant els 2.800 metres d’altitud. La categoria cadet ho farà en un traçat de 14km i D+1.300m, mentre que els juniors i sub 23 realitzaran un exigent itinerari de 19km i 1.450m de desnivell positiu.

L’equip nacional de la FEDME està format per 18 esportistes, dels quals 10 provenen de Catalunya:

Biel Sagués (CE Moianès Independent), Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Gabriela Lasalle (AE La Mitja del Castell), en categoria cadet; Ïu Net (AE Trail Xics Montseny), Iu Jaume (Ass.Esp. i Cult. Capgirell) i Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà) en categoria junior; i Daniel CastilloIsaac Barti (Centre Excursionista d’Olot), Núria Tarragó (Foment AE Sallentí) i Carla Esclusa (AE Mountain Runners del Berguedà), en categoria sub 23.

El combinat espanyol el completen Candela Benlloch, Ana Bravo, Imad Hamed Mohamed en cadet; Ibai Larrea, Carrodilla Cabestre i Alba de Mendiolagoitia en categoria junior; i Tania Salamanca, Gontzal Murgoitio en categoria sub 23.

Text: Albert Torrent. Foto: FEDME