Amb prou feines per recuperar-se del Marathon du Mont-Blanc de fa només dues setmanes, el circuit de les Golden Trail World Series ha disputat la tercera etapa a Canazei, al cor de les Dolomites italianes, dins el marc de la Dolomyths Run (antiga Dolomites Skyrace). Els grans favorits, Stian Angermund i Judith Wyder han complert amb la seva condició de favorits, guanyant amb autoritat.

Les Dolomites és un lloc espectacular per gaudir les curses per muntanya. I tal com veiem a l’imatge, ho són especialment a Pordoi, on uns majestuosos penya-segats de pedra massissa regnen sobre un escarpat passadís de còdols i roques batejat com el ‘Passatge a l’Infern’.

Al cim d’aquesta terrible penitència s’arriba després d’un vertiginós ascens de 8 km i +1.400m. Enguany però, no s’ha pujat fins el Piz Boé a causa de la boira, optant per un itinerari alternatiu en la part més alta del traçat, quedant en un circuit de 20km i D+1600m. El primers en arribar al capdamunt serien el suís Rémi Bonnet i el marroquí Elhousine Elazzaoui pels homes, i Marcela Vasinova per les dones.

Però tal i com va passar a Olla de Núria, Stian Angermund va saber esperar la seva ocasió des del darrera. Com és habitual, el noruec va mesurar les seves forces en la pujada, per una vegada coronat el cim, llançar-se a la caça i captura de Bonnet i Elazzaoui, superant-los i entrar com a campió. La tercera consecutiva en aquest inici de les Golden Trail Series, fet que el consolida al capdavant de la classificació.

Així repassava Stian Angermund la seva cursa: “He mantingut un bon ritme darrera de Thibaut Baronian. Un cop arribat a la cresta posterior a la Forcella Pordoi, em vaig llançar cap endavant per atrapar a Rémi. Elhousine estava bastant distanciat i no estava segur de si podria atrapar-lo, però vaig aconseguir fer-ho. Ara per fi podré descansar una mica i tenir cura de la meva família a Noruega. Si algú guanya les pròximes tres curses, estarem primers ex-aequo i els punts de la final valen doble, així que encara no ho tinc fet del tot”.

Després de l’intocable noruec, dos corredors van pujar a podi per primera vegada en aquest 2021: Elhousine Elazzaoui i l’especialista en orientació Joey Hadorn. El marroquí torna en plena forma després de retirar-se de la Marathon du Mont-Blanc, així que aquesta segona posició li va saber a glòria.

Potable actuació dels corredors catalans, on Jan Margarit (17è) i Pere Rullan (38è) s’han codejat amb corredors d’un nivell altíssim.

Judith Wyder, campiona femenina

Després de veure’s superada per la seva compatriota suïssa Maude Mathys a la primera cursa de la temporada, l’Olla de Núria, avui Judith ha donat un cop d’autoritat. Wyder ha guanyat una cursa en la qual en 2019 va batre el rècord de manera estratosfèrica (2:18:51).

Judith va tenir com a rival la txeca Marcela Vasinova, recent campiona del món a Buff Epic Trail, qui durant una bona estona va posar a prova la seva fortalesa. En tercera posició va arribar una dona que ha debutat gratament en la Golden Trail Series, la mexicana Karina Carsolio.

“No crec que el meu crono d’avui sigui molt bo, hauré de treballar més dur per millorar. Però estic molt feliç i realment he gaudit enormement de fet de tenir aquí a les meves dues filles i al meu marit, això realment em va motivar. Ara tindrem unes vacances i tractaré de preparar-me a fons per Sierre-Zinal”, declarava Judith a l’arribada.

Destacada actuació de Núria Gil (6a) i Sheila Avilés (8a), que han aconseguit pujar al  TOP10 femení.

Sierre Zinal, pròxima parada de les Golden

La quarta parada de les Golden Trail World Series 2021 se celebrarà a Suïssa, a la mítica
cursa de Sierre-Zinal, considerada per a molts com una de les curses més espectaculars d’Europa. Kilian Jornet i Maude Mathys van ser els últims campions en la memorable edició de 2019. La cita, el proper 7 d’agost.

Foto portada: Martina Valmassoy